DOLAR 32,4970 -0.15%
EURO 34,9404 0.26%
ALTIN 2.435,780,53
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2074748-1,45%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, “Seçim ilk turda bitecek”

Gürkan, “Seçim ilk turda bitecek”

ABONE OL
9 Mart 2023 10:04
Gürkan, “Seçim ilk turda bitecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Millet İttifakı olarak seçime hazır olduklarını ve seçimin ilk turda biteceğini belirterek, milletvekili adayı olmayacağını ve bir dönem iktidar belediye başkanlığı yapmak istediğini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı basın toplantısında seçim sürecini değerlendirerek, Ankara izlenimlerini gazetecilerle paylaştı.

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda dün bir basın açıklaması yapan Başkan Gürkan, 13. Cumhurbaşkanı seçimleri için Altılı Masa’nın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendiğini aktararak, “Çok heyecanlı ve coşkulu bir ortam vardı. İnsanların büyük bir umutla, büyük bir özlemle beklediklerini gördük” dedi.

“Millet ittifakı olarak hepimiz seçime hazırız. Seçim ilk turda bitecek” diyen Başkan Gürkan, “14 Mayıs akşamı Türkiye’yi gerçek anlamıyla her vatandaşın özgürce nefes aldığı demokratik bir Cumhuriyet olarak ikinci yüzyılına vatandaşlarımızla beraber, hemşerilerimizle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber el ele taşıyacağız” dedi.

“BÜTÜN TAŞLAR YERİNE OTURDU”

Gürkan, milletvekili adayı olmayacağını söylerken, “Bir dönem iktidar belediye başkanlığı yapmak isterim” diyerek şunları anlattı;

“İki gündür Ankara’daydım. Yaklaşık bir yıl önce, İYİ Parti ile dört yıldır 2018 seçimlerinden bu yana diğer paydaşlarımızla da bir yıldır devam eden bir altılı masa çalışması vardı. Genel Başkanımızın deyimiyle şuanda bütün taşlar yerine oturdu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı adayını açıkladık. Altı lider mutabakatla adayın sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Arkadaşlarımla beraber bende oradaydım. Hem bizim Edirne’deki belediye başkanlarımız, hem il belediye başkanlarımız. Herkes oradaydı. Çok heyecanlı ve coşkulu bir ortam vardı. İnsanların büyük bir umutla, büyük bir özlemle beklediklerini gördük. Genel Başkanımızın son grup toplantısına da katıldık. Kendisiyle de birebir görüştük. Sayın Cumhurbaşkanı adayımızı ilk, 13. Cumhurbaşkanı olarak 08 Ağustos’ta Edirne’de yaptığımız Balkan Buluşması’nda ben net olarak ifade etmiştim. Yine o tarihteki konuşmamda kendisini sahneye, kürsüye davet ederken ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ demiştim. Neredeyse beni linç etme noktasına gelenlerde olmuştu, alkışlayanlar da olmuştu. 14 Mayıs akşamı inşallah hep beraber bütün Türkiye bunun gerçek olduğunu göreceğiz.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ 2. YÜZYILINA VATANDAŞLARIMIZLA VE CUMHURBAŞKANIMIZLA EL ELE TAŞIYACAĞIZ”

Bu inanç var, bu kararlılık var, bu heyecan var. Altı liderden sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı diğer beş liderinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak olması, seçildikten sonrada İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının Cumhurbaşkanının da uygun göreceği bir konuda alanda ve belli yetkilerle Cumhurbaşkanı yapılacağı var. Bununla ilgili kamuoyunda çok tartışma var. Nasıl olacak diye? 2018 yılında sayın Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir adaylığı döneminde aynı şeyler konuşulmuştu. Sayın Binali Yıldırım’ın eski Başbakan olması nedeniyle protokolde nasıl bir düzenleme yapılır? O nasıl Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılır? diye konuşulmuştu. Yani bunu çok yaşıyoruz biz mesela. Doğal afetlerde de yaşadığımız bir şey. Arkadaşların başına gelirse onların yönettiği şehirlerde doğal afet olursa Allah’tan, bizde olursa beceriksizlikten. Yıllardır alıştı buna Türk Toplumu. Ama bitti. 14 Mayıs akşamı Türkiye’yi gerçek anlamıyla her vatandaşın özgürce nefes aldığı demokratik bir Cumhuriyet olarak ikinci yüzyılına vatandaşlarımızla beraber, hemşerilerimizle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber el ele taşıyacağız. Mutluyuz, heyecanlıyız.

“DEMOKRATİK BİR ORTAMDA, HERKESİN OYUNU ÖZGÜRCE KULLANACAĞI BİR SEÇİM OLSUN”

Özellikle Millet İttifakı’nın 6 Mart tarihinde yaptığı açıklamayla süreç başladı. Seçim süreci de bir anlamda başladı. Sayın Cumhurbaşkanı 10 Mart’ta resmi olarak seçim kararı alacağını ve 11 Mart’tan itibaren de seçim takviminin başlayacağını açıkladı. Bizde bunu bekliyoruz, hazırlıklarımız tamam. İnşallah demokratik bir ortamda, herkesin oyunu özgürce kullanacağı bir ortamda, depremzedelerle ilgilide bir çalışma yapılıyor. Muhtemelen başka illere taşınan depremzedeler o ilin seçmeni olarak oy kullanacak herhalde öyle duruyor şuandaki sonuç. Edirne’de toplam 4 bin civarında depremzedemiz var. Biz onların ev sahibiyiz. Onların burada depremin etkilerinin daha kolay daha sağlıklı bir şekilde atlatmaları için ilk günden bu yana çabalarımız sürüyor. Onların her seçmende olduğu gibi kime ve nereye oy verecekleri herkesin kendi özgür tercihidir. Buna kimse karışamaz. Ama biz derdimizi anlatacağız, projelerimizi anlatacağız. Millet İttifakı tarafından ortaya konulmuş olan seçim beyannamesi zaten hazır. Seçim startını vermiş olacağız. Edirne olarak bir taraftan seçim kampanyasına çalışırken, deprem bölgesini unutmayacağız. Deprem bölgesiyle ilgili çalışmalarımız devam edecek.

“BENİM TEK BEKLENTİM ÜLKEYİ BÜTÜN RENKLERİN BİRLEŞTİĞİ BİR ÜLKE HALİNE GETİRMEK”

Şunu kesin olarak söyleyeyim, bir milletvekilliği adaylığım söz konusu değil. Niyetim, beklentim söz konusu değil. Kesin olarak böyle bir kararım var. Milletvekili adayı değilim ve olmayacağım da. Halkın bana verdiği bir görev var. 2024 Mart sonunda bitecek o görev. O güne kadar görevimin başındayım. Benim tek beklentim ülkeyi bütün renklerin birleştiği bir ülke haline getirmek. Bu ayrışmanın bitmesi lazım. Yorulduk, herkes yoruldu. Depremde bile ayrışmayı ve ayrıştırmayı becermiş bir toplumuz biz maalesef. Normalleşmemiz lazım. Hepimiz farlı inançlarda farklı partilerde olabiliriz ama bu birbirimize düşman olmamızı gerektirmiyor ki. Hepimizin birbirine saygı duyması gerekiyor.

“BİZ ÇOK AYRIMA MARUZ KALDIK”

Bir dönem iktidar belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Bunu ayrımcılık yapmak için değil eşit haklara sahip olmak için isterim. İktidarın belediyesiyiz. Bize daha çok para verilsin, imkan sağlansın diye değil. Herkese ne yapılıyorsa, AK Partili, CHP’li MHP’li, İYİ Partili belediyelere ne yapılıyorsa bana da aynısı yapılsın noktasında isteriz. Çünkü biz çok ayrıma maruz kaldık.

“MİLLETVEKİLLİĞİNİ KAZANACAK LİSTELER İLE YOLA ÇIKACAĞIZ”

Belirlenecek milletvekili listelerinde kazanacak isimler yer alacak. Genç arkadaşlarımız var. Partili yetkililer, şartlara göre en ideal kararı verecektir. Bizim buradaki hedefimiz CHP olarak, 4 milletvekilliğinin 3’ünü kazanmak. Millet ittifakı olarak ortak listelerimiz olacak. Seçim Kanunu’na göre her siyasi parti en az 41 ilde seçime girmek zorunda. 40 ilde ortak listeler yapılabilir. Dönem, ahbap-çavuş ilişkileri ile listelerin belirleneceği bir dönem değil. En iyi listelerle, milletvekilliğini kazanacak listeler ile yola çıkacağız. Bu konudaki kararımız net. 1 oy fazla alacak isimler ön planda olacak. Burada hepimizin daha çok sevdiği insanlar vardır ama buna bakmayacağız. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. O arkadaşlarımızın da bunu bir gurur meselesi yapmayacağına inanıyorum.

“ŞİMDİYE KADAR YAPILAN DENETİMLERDE PROBLEMLİ BİR BİNAYA RASTLANMADI”

Edirne’de altında iş yeri bulunan binaların özellikle kolonlarında bir problem var mı?, kesilme söz konusu mu?, kirişlerinde bir problem var mı? diye denetimlerimiz devam ediyor. Şuana kadar yapılan denetimlerde bu anlamda problemli bir binaya rastlamadık. Bu bizim adımıza sevindirici bir haber. Beton özellikleri, demir özellikleri anlamında henüz bir kontrol yapmıyoruz. O başka bir teknik çalışma. Biz şuan da bizde var olan statik projesine aykırı bir şey yapılmış mı? Yapılmamış mı?, kolonlara bir hasar verilmiş mi? Verilmemiş mi?, kirişlere bir hasar verilmiş mi?, verilmemiş mi? bunun kontrolünü yapıyoruz. Bu kontrollerimiz sürecek. Ekiplerimiz çalışıyor. O çalışan ekibe de tekrar takviyeler yapıyoruz. Ekip sayısını arttıracağız. Daha hızlı ve daha çabuk yapalım diye. Bugüne kadar yaptığımız denetimlerde henüz aykırı bir duruma rastlamadık.

“ÜÇ TANE YENİ TESCİLLİ BİNA ALDIK”

Valilik ve Emniyet ile beraber yıkılma tehlikeli ya da metruk hale düşmüş binaların giriş-çıkışlarını kontrol altına alıyoruz. İçine vatandaşlar girmesin. Edirne Belediyesi olarak geçtiğimiz ay üç tane yeni tescilli bina aldık. Bir tanesi Edirne’nin çok kimlikli binalarından bir tanesi. Yolageldili Konağı’nı satın aldık belediye adına. Şuan da onun güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Bunları biz örnek olsun diye alıyoruz. Yoksa ihtiyacımız olduğu için değil. Edirne’nin en azından kimlikli binalarını yaşatalım. İkincisi Kaleiçi’ndeki Yemişçiler Havrası’nı aldık. Üçüncüsü yine Kaleiçi’ndeki biraz daha göreceli olarak küçük bir konağı daha satın aldık. O biraz daha iyi durumda. Yemişçiler Havrasıyla ilgili projelerimiz tamam. Şuanda kaynak yaratmaya çalışıyoruz restorasyonu için. Yolageldili ile ilgili ise onun hiçbir projesi yok. İlk etapta güçlendirmesini yapacağız binayı ayakta tutmak için. Ardından rölövelerini hazırlayıp kurula göndereceğiz. Kurul onaylayacak. Ardından restitüsyon ve restorasyon projelerini hazırlayacağız. İki konağın rölöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri 1,5-2 milyon TL tutuyor” dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.