DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20279904,82%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, “Son kez aday adayıyım”

Gürkan, “Son kez aday adayıyım”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 3’üncü dönem belediye başkanlığı için CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı'na giderek aday adaylığı başvurusunu yaptı. Gürkan, 31 Mart seçimleri için son kez aday adayı olduğunu belirterek tüm partilere ‘hodri meydan’ dedi.

ABONE OL
28 Kasım 2023 18:02
Gürkan, “Son kez aday adayıyım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2014 ve 2019 yılında Edirne Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Başkan Gürkan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday adayı olduğunu duyurdu. Yoğun bir kalabalık önünde adaylığını duyuran Başkan Recep Gürkan, 31 Mart seçimlerinde son kez aday adayı olduğunu belirterek tüm partilere’ hodri meydan’ dedi.

“31 MART 2024 SEÇİMLERİNDE SON KEZ ADAY ADAYIYIM”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çok farklı pozisyonlarda şehrimize, insanımıza, ülkemize hizmet ettik, etmeye çalıştık. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2011’de 24’üncü dönemde milletvekili olma şerefini bahşettiniz bana. Bu bizim için Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu o meclisin bir üyesi olmak ve tarihe nakşedilmek, her türlü onurun, her türlü gururun üzerinde. Evlatlarım da, torunlarım da, bunu gururla yad edecekler. Ardından dediniz ki örgütümüzle beraber önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle, talimatıyla kendimin talebi olmadan 2014 Edirne Belediye Başkanlığı adaylığına atandım, görevlendirildim. Sayın Kılıçdaroğlu o gün bana konuşmaya gittiğimde adaylık açıklandıktan sonra dedim ki efendim, ‘benim belediye başkanlığı, hayalim, isteğim, talebim yok’. ‘Hayır sen gideceksin’ dedi. Dedim ki ‘kimi istiyorsanız aday gösterin. Biz seçimi alıp geleceğiz.’ Yok dedi. ‘Ben adayımı buldum, sen gideceksin’ dedi. Beni benim gibi iki milletvekili arkadaşımı aday yaptılar geldik. Ve 2014 seçimlerinde sizlerle beraber olduk. Beraber çalıştık. Ve halkımızın da teveccühüyle aldığımız oylar belediye başkanı seçildik. Ardından 2019 yılında bu kez yarım kalan işlerimizi tamamlamak adına kendi irademizle aday olduk. Tekrar seçtiniz. Bu dönem İl başkanıma, ilçe başkanıma siyasetteki ekip arkadaşlarıma ve belediyedeki çalışma arkadaşlarıma benim artık son dönemim demiştim. Ben artık bırakıyorum gençler gelsin demiştim. Ama hem çalışma arkadaşlarımdan hem siyasetteki ekip arkadaşlarımdan örgütümüz ‘bir dönem daha yapacaksın’ dediler. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bu rozetini 14 Mart 2011 tarihinde yakama takarken o dönem merkez ilçe başkanımız sevgili Şükrü Atamgüç takmıştı bu rozeti yakama. Memuriyetten sonra üye olmuştum partiye. Şu sözü verdim, çocuklarıma ve torunlarıma miras olarak. Cevap tek şey bu rozet olacak dedim. Yani ben ölene kadar benim yakamdan çıkmayacak mı olacak dedim. Bu sözümün arkasındayım. Örgütümüzün arkadaşlarımızın ve yaptırdığımız anketler sonucu halkımızın da talebiyle, isteğiyle Cumhuriyet Halk Partili olmanın terbiyeyle, ahlakla örgütümün verdiği bu görev nedeniyle 31 Mart 2024 yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde bir kez daha ama son kez aday adayıyım” dedi.

“KİMSE CHP’DEN ÜSTÜN DEĞİL OLAMAZDA”

31 Mart 2024’ün ülke için, partisi için ve Edirne için çok önemli bir tarih olduğunu belirten Gürkan, “Kuşkusuz, Cumhuriyet Halk Partisi kültüründe, geleneğinde örgüt her şeyin ve herkesin üzerindedir. İl başkanımız, illerde genel başkanımızın vekilidir, temsilcisidir, onu temsil eder. O yüzden parti hiyerarşimiz içerisinde en üst görev il başkanlığıdır. İl başkanımızın da talebi, talimatıyla bir kez daha aday adayı olduk. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nde kim olursanız olun, kim olursanız olun aday olamazsınız. Ancak siz kendi iradenizle aday adayı olursunuz, gerisi partinin işidir. Parti karar verir. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden üstün ve büyük değildir, olamazlar” diye konuştu

“PARTİ İÇİNDEN BENDE VARIM DİYEN ARKADAŞLARI TEBRİK EDİYORUM, YOLLARI AÇIK OLSUN”

Gürkan, “Bu 10 yılda bizim devam etmemizi isteyenler de var, istemeyenler de olacak, karşımızda rakiplerimiz de olacak. Bu demokrasinin bir gereğidir. Öncelikle parti içinden bu yarışta ben de varım diyen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Yolları açık olsun, başarılar diliyorum onlara da. Öncelikle biz partinin adayı belirleyene kadar kendi işimizdeki yarışı sürdüren ama partinin adayı belirlendikten sonra onun etrafında kenetlenmesinin tek bir grup olmasını bilen partileriz” dedi.

“BİZİM YAPTIKLARIMIZA ONLARIN HAYALLERİ DAHİ YETİŞEMEZ”

Belediye başkanlığı dönemi boyunca yaptıkları çalışmaları dile getiren Gürkan, “Çok iş yaptık bu on yılda. Bir kısmı biliniyor, bir kısmı bilinmiyor. Bizim iş yapma becerimizi kimse bizimle tartışamaz. Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri dahi yetişemez. Hayalleri dahi. On yılda Edirne’nin en temel sorunlarını kalıcı olarak çözdük. 60 yıllık vahşi depolamayı çözdük. Ardından o çöpten 5 yılda 53 milyon kWh elektrik ürettik. Güney-Çevre yolunu açtık. Bugün herkes zannediyor ki 30 yıldır açtık yolu. 2017’de Güney-Çevre yolunu açtık. Ardından sağlık yolunu yaptık. Ardından Kuzey-Çevre yolunu açtık. Onun ardından Edirne’nin 8 bin yıllık tarihinde ilk ileri biyolojik atık su arıtma tesisini açtık. Yakında orada da o arıtma çamurundan enerji, elektrik üretmeye başlayacağız. 30 yıldır boynu bükük, mahzun duran, çöplüğe dönmüş olan tarihi elektrik fabrikamızı restore ettik. Kadınlarımızın hizmetine sunduk. Bugün orada 140 kadınımız el emekleriyle, göz nurlarıyla aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Kayalı’dan 58 kilometreden Edirne’nin 50 yıllık su ihtiyacını karşıladık. 58 kilometre ishale hattı döşedik oraya. Binlik çelik borularla. Yetmedi, Lalapaşa Kavşağında içme suyu arıtma tesisimizi yaptık. Ve en çok gurur duyduğum eserlerimizden birisi, ulu önderimizin adını verdiğimiz Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nı Edirne’nin hizmetine açtık” diye ifade etti

“TÜM PARTİLERE HODRİ MEYDAN”

Başkan Gürkan “Hem kişisel olarak hem çalışma arkadaşlarımla hem örgütümüzle, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Edirne’ye ve Edirnelere sözümüzdür. Kimsenin, bizim üzerimizden plan yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Ve hodri meydan diyoruz bütün partilere. Çıkarın adaylarınızı, halkın önüne çıkalım, yarışalım. Halk kimi takdir ediyorsa, o hizmetine devam etsin. Edirne’mize, partimize, ülkemize hayırlı olsun. Hepinize saygılar sunuyoruz” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.