DOLAR 32,3759 0.15%
EURO 34,9739 -0.31%
ALTIN 2.324,380,23
BIST 9.124,330,49%
BITCOIN 2261730-0,46%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, “Tek tek anlatacağım, artık yeter!”

Gürkan, “Tek tek anlatacağım, artık yeter!”

ABONE OL
4 Mart 2021 11:47
Gürkan, “Tek tek anlatacağım, artık yeter!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Elektrik Fabrikası’nın Kadın Aile Üretim ve Girişimcilik Merkezi olması için bir fonksiyon değişikli talebinde bulunduklarını, ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, “Teklifimiz Kurul gündemine alındı ama yukarıdan bir yerlerden gelen talimat ile gündemden çıkarıldı. Bunu Edirne Halkı adına Edirneli kadınlar adına şiddetle kınadığımı bildirmek istiyorum. Bu konuda neler yaşandığını tek tek anlatacağım, kamuoyu bilsin. Artık yeter!” şeklinde konuştu

Edirne Belediye Meclisi, 2021 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Gürkan,  Belediye tarafından restore edilen tarihi elektrik fabrikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“2017 YILINDA RESTORE EDEREK HİZMETE AÇTIK”

Gürkan, tarihi elektrik fabrikasını 30 yıllık bir aradan sonra 2017 yılında restore ederek hizmete açtıklarını belirterek, “Bu elektrik fabrikamızı gürültülü etkinlikler barındırmayan kültür merkezi olarak kullanım onayı aldık Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulundan. Burada Anayasanın bize emrettiği şekilde nikahta kıyıyorduk. Şikayetler ve birtakım sorunlar üzerine uzun zamandır burada nikah kıydırılmıyor” dedi.

“YUKARILARDAN BİR YERLERDEN GELEN TALİMATLA GÜNDEMDEN ÇIKARILDI”

Gürkan, “En son aşamada kurulla da görüşerek buraya yeni bir fonksiyon verelim dedik. Kadın her toplumda en önemli varlık. Ve biz de koruma kuruluna eski elektrik fabrikasını Kadın Aile Girişimcilik ve Üretim Merkezi olması için bir fonksiyon değişikliği talebinde bulunduk. Kurulun 22 Şubat’ta toplantısı vardı kurulun. Gündeme alındı ama yukarılardan bir yerlerden gelen talimatla gündemden çıkarıldı. Bunu Edirne halkı adına, Edirneli kadınlar adına şiddetle kınadığımı bildirmek istiyorum” dedi.

“TEK TEK ANLATACAĞIM, ARTIK YETER!”

Konu ile ilgili yasal girişimlerde bulunacaklarını belirten Gürkan, “Ama 30 yıl metruk kalan, berduş yuvası olan ve her türlü kötü amaç için kullanılan bir yeri Edirne Belediyesi olanak restore etmekle bu halka ve topluma kazandırmakla suç mu? işledik. Bugüne kadar ses çıkarmadım, bugüne kadar yaşanılanlara anlatmadım ama herkes bilsin ki tek tek orasının hangi amaçla önce kamulaştırılmaya çalışıldığını, nikah yapma olanağının oradan alındığını hepsini anlatacağım. Böyle bir rezalet olmaz. Nedir yani nikah kıymak kadar aile birliğini oluşturmak kadar değerli bir şey var mı? bunu Anayasa emrediyor bize. Düğün mü yapmışık?, alkol servisi mi yapmışık? Eğlence mi yapmışık? Müzik mi yapmışık?. Bırakın bütün bunları bahçeye araba girmesine izin vermedik. Gelin arabası bile girmedi bahçeye. Artık yeter! Önümüzdeki hafta bir basın toplantısı ile elektrik fabrikasında bugüne kadar neler yaşanmış hepsini tek tek anlatacağım kamuoyu bilsin. Bugüne kadar kavga olmasın diye, kurumlar çatışmasın diye, Edirneliler zarar görmesin diye ses çıkarmadım ama artık yeter! Kadın Aile Girişimcilik ve Üretim Merkezi yapacağız bundan niye rahatsız olur insanlar. Bun da ne kötülük var. Kadınların bir araya gelmesi, üretimde ve girişimcilikte bulunması kimi niye rahatsız eder” dedi.

SARAÇLAR CADDESİNE PEHLİVANLAR HEYKELİ

Başkan Gürkan, yıkılan Sevda Çeşmesi’nin yerine Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Pehlivanlar heykelinin Caddesi’ne konulması için Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan onay çıktığını söyledi. 1973 yılında Edirne Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 50’nci yılı nedeniyle bir heykel yarışması düzenlediğini belirten Gürkan, “Edirne Lisesi mezunu büyük heykeltıraş Tankut Öktem de yarışmayı kazanmış. Şu anda Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan pehlivanlar heykeli Tankut Öktem tarafından yapılmış. Bu heykeli Saraçlar Caddesi’ne koyarak etrafına da içine kırk tane pınarın akacağı küçük bir havuz yapacağız. Saraçlar Caddesi’ne yılın her döneminde turistlerin tamamı tarafından Kırkpınar’la ilgili paylaşılan bir obje koymuş olacağız” dedi.

MECLİSTE SÖZ KADINLARIN

Gürkan açıklamalarının ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi belediye meclisine konuk olan mücadele ve gösterdikleri başarı ile örnek olan 3 isme söz verdi. Meclis kürsüsüne çıkan 3 kadın yaşam hikayelerini ve mücadelelerini anlattı.

İlk olarak söz alan Karaağaçlı çiftçi Serpil Ekeler, bu meslekte bir erkeğin yapabileceği ne varsa her şeyi yaptığını anlattı. Hayvan bakımı, tarlada çalışmak, çapalamak, sulamak gibi birçok zor işin üstesinden geldiğini belirten Serpil Ekeler, “Traktör kullandım, tarlayı sürdüm. 15 sene tekel bayiliği yaptım. Yani kadın azim ederse bütün her şeyi yapabilir. Azimle, istekle tüm kadınlar istediği her şeyi yapabilir” diye konuştu.

Lise 2’de tam burslu olarak ABD’deki bir üniversiteye kabul edilen Olcaytu Hatipoğlu da Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Ben Edirne’de devlet ortaokulundan mezunum. TEOG sınavından ful yapıp Üsküdar Amerikan Lisesi’ne kazandım. Aynı zamanda yüzme branşında Milli Takıma seçildim ve Türkiye şampiyonu oldum. Çoğu kişi yüzmeyle okulun aynı zamanda gitmeyeceğini ve bırakmam gerektiğini söylemişti. Ben bırakmayıp, okuduğum lisede tam burs aldım. Şuanda 11 sınıftayım ve ABD’de ilk 50’de olan bir üniversiteden tam burslu olarak erken kabul aldım.  Bu süreç çok zorluydu. Ama çok çalışarak, inanarak, hedefime kitlenerek ben bunu başardım. Herkesin desteğini yanımda hissettim. Azmeden ve hedeflerine kitlenen herkesin istediklerine ulaşabileceğini söylemek istiyorum. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü de kutluyorum” diye konuştu.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Özgen Göktay Hüseyinoğlu ise konuşmasında, “Böyle bir günde doğup büyüdüğüm şehirde olmak bugünü daha anlamlı hale getiriyor. Ben Edirne’nin değerli bir lisesi olan Edirne Anadolu Lisesi’nde okudum. Daha sonra 6 yıl süren Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. Diş hekimliğimi daha üst bir seviyeyi taşımak istedim ve cerrahi bölümünü seçtim. Zorlu elemeleri geçerek tek bayan olarak, 6 yıl sürecek olan Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Çene Cerrahisine başladım. İnsani değerlerin önemli olduğunu düşündüğüm Edirne’me dönme fikri ağır bastı. 2010 yılında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Edirne’nin ilk çene cerrahı olarak görev başladım” diyerek, şuanda görevine kendi özel kliniğinde devam ettiğini anlattı. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Özgen Göktay Hüseyinoğlu ayrıca tüm kadınlara vazgeçmemelerini söyleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Ayrıca mecliste CHP Grubu adına Belediye Meclis Üyesi Filiz Gencan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nergiz İnce ve İYİ Parti Belediye Melis Üyesi Duygu Şener de söz alarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemine ve kadınına verilen değere dikkat çekti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.