DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047350-2,33%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan’dan kandil simidi ikramı

Gürkan’dan kandil simidi ikramı

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Kandil Simidi ikramına, Miraç Kandilinde de devam edildi.

ABONE OL
6 Şubat 2024 14:05
Gürkan’dan kandil simidi ikramı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi, Miraç Kandili nedeniyle başta Saraçlar Caddesi olmak üzere camilerde, mahalle muhtarlıklarında, halk ekmek büfelerinde ve kentin birçok noktalarında toplam 15 bin adet kandil simidi ikramında bulundu.

Saraçlar Caddesi’nde halkla bir araya gelen Belediye Başkanı Recep Gürkan, hem vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu hem de tüm İslam Âleminin Miraç Kandilini kutladı. Bugünün ayrıca 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin de yıl dönümünü olduğunu belirten Gürkan, “Edirneli hemşehrilerimiz başta olmak üzere, büyük Türk Milleti’nin ve İslam Âleminin Miraç Kandilini bir kez daha kutluyor, hayırlı kandiller diliyoruz. Bugünler birlik, beraberlik günleri, bir arada olma günleri. Ve bugün 1 yıl önce yaşadığımız 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin de yıl dönümü. Depremin acısı tüm Türkiye gibi Edirnelilerinde yüreğinde derin bir sızı. Ve bu deprem nedeniyle hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarını kaybedenler başta olmak üzere bütün Türk milletine sabırlar diliyoruz” diye konuştu.

Depremle ilgili herkesin çok çalışması gerektiğini belirten Gürkan, “Hepimizin depreme hazırlıklı olması gerekiyor. Edirne bu anlamda şanslı illerden biri. Herhangi bir deprem kuşağı yanımızda yok ama ilimizin güney bölgesi Enez, Keşan bölgeleri, Saros Körfezi bölgeleri bu anlamda biraz daha dikkat edilmesi gereken, üzerinde özenle çalışması gereken yerler. Edirne’de de bir an önce konut stokunun bir an önce elden geçirilmesi, düzenlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmaları başlatmıştık. Bizden sonraki arkadaşlarda mutlaka devam ettireceklerdir, ettirmeleri gerekiyor.  Bu vesileyle bir kez daha bütün hemşehrilerimin Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.