DOLAR 32,3135 -0.62%
EURO 34,6997 -0.46%
ALTIN 2.412,32-0,41
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1893456-3,73%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan’dan Prizren’e ziyaret

Gürkan’dan Prizren’e ziyaret

ABONE OL
12 Haziran 2023 15:16
Gürkan’dan Prizren’e ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj’ın daveti üzerine Kurtuluş etkinliklerine katılmak için Kosova’nın en büyük ikinci kenti Prizren’e ziyarette bulundu.

Gürkan ilk olarak, Kurtuluş Günü sebebiyle,  2021 yılında açılışı yapılan, Kosova- Sırbistan Savaşı’nda şehit düşen 215 askerin kabrinin ve askerlerin hatıralarının bulunduğu Şehitler Müzesi’ni ziyaret etti. Burada yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Gürkan, “Prizren ve Edirne kardeş şehirlerdir. Dolayısıyla Edirneliler ve Prizrenliler kardeşlerdir. Prizren Belediye Başkanı’mızın davetiyle geldim. Öncelikle Prizren’nin Kurtuluş Günü’nü kutluyorum. Prizren Belediyesi ve Edirne Belediyesi arasında çok güzel bir iş birliği var. Ve biz belediye başkanları olarak, bu işbirliğini her iki halk içinde hem Prizrenliler için hem de Edirneliler için olumlu yönde kullanmak istiyoruz. İki şehir arasında turizm, kültür, sosyal, ticaret, ekonomi ve çevre gibi alanlarda işbirliği yaparak, ilişkilerimizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gürkan, daha sonra Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj’ı makamında ziyarette bulundu. Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj ile iki kentin kardeşliği ve işbirliği üzerine sohbette bulundu. Belediye Meclisi’ne de katılarak, burada bir konuşma gerçekleştiren Gürkan, Belediyedeki anı defterini imzalayarak, şu ifadelere yer verdi; “Sayın Belediye Başkanım, Kardeş şehrimiz Prizren’in Kurtuluş Günü’nde burada, siz değerli kardeşlerimizle olmaktan çok mutluyum. Sizin şahsınızda Prizrenli vatandaşlarımızın Kurtuluş Günü’nü kutluyor Edirnelilerin sevgi ve selamlarını iletiyorum. Kardeşliğimiz her zaman sürecektir. Prizren halkına en derin saygılarımla…”

Gürkan, daha sonra Prizren Belediyesi Meclis Başkanvekili Levent Buş ile birlikte T. C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan’ı ziyaret ederek, sohbet etti.

FIBA Altyapı Gelişim Projesi kapsamında organize edilen ve TBF koordinatörlüğünde; Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova ve Romanya Basketbol Federasyonlarının ortaklığında Kosova’da düzenlenen 2. Uluslararası Kampı’nı da ziyaret eden Gürkan, 14 Yıldız Kız takımına başarılar diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.