DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074041-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güzel Sanatlar Fakültesine sanatla veda

Güzel Sanatlar Fakültesine sanatla veda

ABONE OL
23 Eylül 2021 14:28
Güzel Sanatlar Fakültesine sanatla veda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet sergisi ve töreni düzenledi. Grafik Tasarımı, Heykel ve Resim bölümlerinden mezun olan öğrenciler için düzenlenen organizasyonda, öğrencilerin eğitim-öğretim sürecinde tasarladıkları eserlerden oluşan ve salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl sanal ortama taşınan “Mezuniyet Sergisi” de bir yıllık aranın ardından tekrar sanatseverlerle buluştu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Musa Eren İşkodralı’nın mini konserinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

ÇİFTE MEZUNİYET SEVİNCİ

Törende ayrıca 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere de plaket takdimi gerçekleştirildi. 2019-2020 yılında dereceye giren Seda Nur Şimşek, Melih Can ve Seher Özcan plaket almanın yanında mezuniyet heyecanı da yaşadı.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı fakülte birincisi Seda Nur Şimşek, geçen yıl pandemi nedeniyle düzenlenemeyen mezuniyet töreni coşkusunu bu yıl yaşayabildiği için fazlasıyla mutlu olduğunu söyledi.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nı fakülte birincisi olarak tamamlayan İrem Koçan ise hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını ifade etti

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün, öğrencilerini yalnızca mesleğe hazırlamak için gerekli bilgi ve tecrübe ile donatmadıklarını, asıl amaçlarının çağın en önemli evrensel dili olan sanatı öğretmek olduğunu söyledi.

Prof. Tüzün, her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de büyük bir özveri ile çalıştıklarını ve mevcut eğitim programları ile etkinliklerini aralıksız sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Mezun öğrencilere ve ailelerine seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Bugün, siz öğrencilerimiz ve değerli ailelerimiz için gurur ve sevinç verici bir gün. Sanat, insanları ve kıtaları birbirine bağlayan önemli bir dil, uzun soluklu bir yolculuk. Yol aldıkça derinlere iniyor, heyecanla ve üretmenin verdiği coşkuyla keşfetmeye çalışıyorsunuz. Asıl yolculuğunuz şimdi başlıyor. Mezuniyet okul yaşamınızın sonu, yeni hayatınızın başlangıcıdır. Bundan sonraki hayatınızda tüm başarıların, tüm mutlulukların ve güzelliklerin sizinle olmasını dilerim. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, okul birincilerinin mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam etti. Diplomalarını hocalarının elinden alan mezunlar, keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladılar.

Büyük bir coşkunun yaşandığı organizasyonda öğrencilerin eserlerinden oluşan “Mezuniyet Sergisi” açılışı da gerçekleştirildi. Aldıkları sanat eğitimlerini özverili çalışmaları ile birleştiren öğrenciler, ortaya çıkardıkları eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Tarihî Karaağaç Yerleşkesi’nde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.