DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20463090,73%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hak İş başkanları özel gündemle bir araya geldi

Hak İş başkanları özel gündemle bir araya geldi

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'nin 81 ilinden gelen Hak-İş İl Başkanlarıyla birlikte bir araya geldi. Hak İş Edirne İl Başkanı Emre Promet, toplantının içeriği ve sonuç bildirisi hakkında açıklamada bulundu.

ABONE OL
11 Aralık 2023 11:50
Hak İş başkanları özel gündemle bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’nin 81 ilinden gelen Hak-İş İl Başkanlarıyla birlikte bir araya geldi. Hak İş Edirne İl Başkanı Emre Promet, toplantının içeriği ve sonuç bildirisi hakkında açıklamada bulundu.

Promet, Ankara’da Filistin özel gündemiyle gerçekleştirilen Hak-İş Konfederasyonu Genişletilmiş Başkanlar Toplantısında, kamu çalışanlarının sorun ve talepleri, ülkedeki olaylar, iş hayatındaki gelişmeler, dünya gündemine damgasını vuran Filistin meselesi ve Hak-İş’in faaliyetlerinin ele alındığını söyledi. Ayrıca, sendikaların illerdeki örgütlenme çalışmaları ve il başkanlarının yerel faaliyetleri üzerine değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.

“BAŞKENTİ KUDÜS OLAN BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ”

Hak İş çatısı altındaki üyeler ile birlikte, Filistin’e destek ve dayanışma çağrısını yineleyen ve Filistin’e Hak İş hesabına destek yapmaya davet eden Promet, “Başkenti Kudüs olan bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti kurulması ve Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı ekonomik ve insani sıkıntıların acilen giderilmesi kararlılığımızın altını çiziyoruz. Gazze’de yaşanan vahşet ve soykırıma karşı durmak adına diğer kart sistemleriyle eşit imkanlara sahip yerli ve milli sistemimiz olan TROY’a geçiş yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“HAK EMEK-DER’İN ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ”

Emre Promet “HAK-İŞ İl Başkanlar Kurulu olarak, HAK-İŞ Akademi ve Hak Emekliler Derneği (HAK EMEK-DER)’nin çalışmalarını destekliyoruz. Hak Emekliler Derneği (HAK EMEK-DER)’nin illerde tanıtımının yapılmasını ve üyelik çalışmalarının başlatılmasını önemli buluyoruz. HAK-İŞ Akademi’nin çalışma ve araştırmalarını artan bir etkinlik ile sürdürerek çalışma hayatına katkı sunacağını vurgulamaktayız” dedi.

“TALEPLERİMİZİN KARŞILANMASI İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

HAK-İŞ olarak çalışma hayatına yönelik taleplerinin karşılanması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Başkan Emre Promet, “Bütün çalışanların temsil edildiği adil bir asgari ücret tespit komisyonu oluşturulmalıdır. Asgari ücretin, dört kişilik bir ailenin yaşam masrafları göz önüne alınarak, günün ekonomik koşullarına ve enflasyon verilerine göre hakkaniyetli bir yaklaşımla belirlenmesini talep ediyoruz. Ülkemizdeki vergi sisteminin yeniden ele alınarak, adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Bu açıdan, ücretli çalışanların kazançlarının vergi dilimlerinin düşük kalması nedeniyle ellerine geçen net ücretlerinin azalmasının önüne geçecek bir vergi modelinin oluşturulmasını talep ediyoruz. 696 Sayılı KHK Kapsamı dışında bırakılan işçilerin kadroya alınma talebini yineliyoruz. 696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçen işçilerin özlük haklarının iyileştirilmesini, iş ve işyeri değişikliği, tayin, nakil ve becayiş haklarının verilmesini talep ediyoruz. 6772 sayılı Kanun uyarınca ilave tediye alamayan Mahalli idarelerin iştiraklerinde/şirketlerinde çalışmakta olan işçilere de 52 günlük ilave tediyelerin ödenmesini talep ediyoruz. Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolünün Belediye ve Şirketlerinde çalışan işçilere de uygulanmasını ve Yüksek Hakem Kurulu’nun Kamu Çerçeve Protokolünün uygulanmamasına ilişkin aldığı kararların geri çekilmesini talep ediyoruz. Mevsimlik, geçici ve kamu işçileri ile kampanya işçilerinin kadroya geçiş kriterleri, çalışma süreleri ve sosyal güvenlik haklarına ilişkin kalıcı çözümler getirilmesini talep ediyoruz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve sendikalaşmanın desteklenmesi için, sosyal diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini önemle vurguluyoruz. Emekli aylıklarının alt tabanının asgari ücret düzeyine çekilmesini ve enflasyon ile ilave zamlar dikkate alınarak artışlarının yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“MEMNUNİYETİMİZ HAK İŞ’İN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İŞÇİ KONFEDERASYONLARINDAN BİRİ OLMASIDIR”

Dik durmanın gereğine inandıkları söyleyen Başkan Emre Promet, “Geçtiğimiz yıl “29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü” vesilesiyle Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın şahsında Konfederasyonumuz Hak İş’e tevdi edilen Filistin Devleti “Dostluk Yıldızı” nişanı, bizim Filistin davasındaki sorumluluğumuzu artırmış, Filistin halkıyla dayanışmamızı, daha da güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edeceğimizin nişanesi olmuştur. Hak İş’in işçilerin takdirini kazanmaya devam etmesinden, istikrarlı büyümesini sürdürmesinden ve Türkiye’nin en büyük işçi Konfederasyonlarından biri olmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade etmekteyiz” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.