DOLAR 32,4481 -0.13%
EURO 34,7983 -0.53%
ALTIN 2.442,890,29
BIST 9.942,422,32%
BITCOIN 20902871,19%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halk O’nu unutmadı!

Halk O’nu unutmadı!

ABONE OL
25 Ocak 2022 12:14
Halk O’nu unutmadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evinin önünde uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu, 29’uncu ölüm yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de bir kez daha özlemle anıldı.

Ankara’da 24 Ocak 1993’te, evinin önündeki otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybeden gazeteci, yazar Uğur Mumcu için Edirne’de anma töreni düzenlendi.

Atatürkçü Düşünde Derneği (ADD) Edirne Şubesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen anma töreni Atatürk anıtına çelenk sunulması ve ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımız seslendirilmesi ile başladı. Ardından anma töreni Uğur Mumcu parkı içerisinde bulunan Uğur Mumcu anıtında devam etti.

Burada konuşan ADD Edirne Şubesi Başkanı Celil Özcan, Uğur Mumcu’nun, yaşamı boyunca Türk Aydınlanmasının önündeki engelleri yıkmak için çalıştığını belirterek, “Devletin itibarını düşünmek yerine düşüren politikacılara karşı çıktı. Terörün her türlüsüne savaş açtı. Aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü mücadelesiyle yazmaya devam etti. Yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi” dedi.

Özcan, Mumcu’nun Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak tıpkı Atatürk gibi, emperyalist egemen güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele ettiğini belirtti.

Özcan, Ülkemizi karanlığa sürükleyen 12 Eylül 1980 faşist darbesinin zeminini oluşturma amaçlı siyasi cinayetlerin perdesinin, 31 Ocak 1990 günü Ankara’daki evinin önünde kurşunlanarak alçakça öldürülen Kurucu Genel Başkanları Prof. Dr. Muammer Aksoy ile açıldığını belirterek, “Muammer Aksoy cinayeti ile başlayan tertipler dizisi, üzerine kararlılıkla gidilmediği için, yeni suikastlerle yol almayı sürdürdü. Kurucumuz Doç. Dr. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Musa Anter ile süren bu vahşet, 24 Ocak 1993 Uğur Mumcu suikastı ile yeni bir boyut kazandı. Mumcu’nun katli ülkemizi derinden sarstı. Devletin

bütün kademeleri bu cinayetin faillerini ve azmettiricilerini bulmaya söz vermesine rağmen, atılan her adım kimi ellerce engellendi. Adeta herkes bu cinayetin çözülmemesi için elinden geleni yaptı” dedi.

Konuşmanın ardından Uğur Mumcu anıtına karanfiller bırakıldı.

Anma törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşları katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.