Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu bayrağımızı bu kez de Bosna Hersek’te dalgalandırdı. Ekip, Bosna Hersek’in Puracic Kabasında düzenlenen 10. Uluslararası Folklor Festivali’nde hünerlerini sergiledi; Edirne’yi en şekilde temsil etti.
Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu oyuncu ve eğitmen kadrosundan oluşan 40 kişilik bir kadro ile Bosna Hersek’in Puracic Kabasında düzenlenen 10. Uluslararası Folklor Festivali’nde katıldı. 3 gün boyunca süren festivale Bulgaristan, Karadağ, Türkiye ve Bosna Hersek’in faklı şehirlerinden 9 grup katıldı. Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu festivalde Edirne, Zeybek ve Roman dans gösterileri sundu. Ekiplerin gösterileri katılımcıları adeta büyüledi. Görsel bir şölene sahne olan festival büyük alkış aldı. Türk Bayrağını bu kez de Bosna Hersek’te dalgalandıran Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Türkiye’yi ve Edirne’yi en iyi şekilde temsil etti.
Ayrıca festival kapsamında Edirne Tava Ciğerinin tanıtımı gerçekleştirildi. Katılımcılar Edirne Tava Ciğeri’nin tadına baktı, Edirne hakkında detaylı bilgi aldılar.
Haber Merkezi
GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026GÜNCEL
12 Ağustos 2026MARMARA BÖLGESİ
12 Ağustos 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).