DOLAR 32,5809 0.01%
EURO 34,9158 0.12%
ALTIN 2.425,740,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2102034-3,37%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Halkalı-Kapıkule arası 1 saat 20 dakika

Halkalı-Kapıkule arası 1 saat 20 dakika

ABONE OL
28 Aralık 2020 11:23
Halkalı-Kapıkule arası 1 saat 20 dakika
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edirne ziyaretinde yaptığı açıklamada yapımı devam eden Hızlı Tren Projesinin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, düşeceğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu ayrıca, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün daha erken bir sürede açılabileceğine işaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Edirne’ye gelerek bir dizi programa katıldı. Bakan Karaismailoğlu ilk olarak Edirne Valiliğini ziyaret etti. Karaismailoğlu’nu burada Vali Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve beraberindekiler karşıladı.

Bakan Karaismailoğlu Edirne Valiliği anı defterinin imzalanmasının ardından AK Parti İl Başkanlığına geçti.

“SEYAHAT SÜRESİ 4 SAATTEN 1 SAAT 20 DAKİKAYA DÜŞECEK”

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, yapımı devam eden hızlı tren projesinin tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya düşeceğini söyledi.

“Ülkemizin Asya-Avrupa arasında taşımacılık alanında can damarı olacak Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi kıtaları, kültürleri, medeniyetleri birbirine kavuşturacak önemli bir projedir” diyen Bakan Karaismailoğlu “Bu proje sadece Edirne’ye değil, bölgeye ve Türkiye’ye katma değer sağlayacak, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmeyi de tetikleyecektir. Toplam uzunluğu 229 kilometre olacak demiryolu hattında saatte 200 kilometre hızla ulaşım sağlanabilecek. Demiryolu hem yük ve hem de yolcu taşımaya uygun olacaktır. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek. Ülkemizde bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 28 bin kilometreye çıkardık” dedi.

“127 ÜLKEDEKİ 329 NOKTAYA UÇUYORUZ”

Demiryollarının yarım asırdır ihmal edildiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Yarım asırdır ihmal edilen demiryollarımızda bin 213 kilometre YHT hattı inşa ettik. Konvansiyonel hatlarımızla birlikte demiryolu hat uzunluğumuzu 12 bin 800 kilometreye çıkardık. Havalimanlarımızı 23’tent 56 ya çıkararak havayolu halkın yolu ilkemize uygun yatırımlar yaptık. 2003’te dünyada 50 ülke ve 60 noktaya uçarken, bugün 127 ülkedeki 329 noktaya uçuyoruz. Biz başımızı işimizden kaldırmadan çalışmaya devam ediyoruz ama art niyetli çevreler her zaman olduğu gibi Türkiye aleyhine çalışmalarını sürdürüyor. Ancak unuttukları bir şey var, biz Allah’tan başka hiçbir güçten korkmayız. Türkiye’nin ilerlemesini, her alanda söz sahibi olmasını istemeyenler, son günlerde ilk ihracat trenimizi Çin’e uğurlamamızın ardından yalanlara sarılarak karalama kampanyalarına devam ediyorlar. Oysa gerçek başka. Bizlerin görevi de bu gerçeği milletimize anlatmak. 4 Aralık 2020’de İstanbul Kazlıçeşme’den uğurladığımız, Türkiye-Çin ilk ihraç blok yük treni, 8 bin 693 kilometre yol kat edip, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkeyi aşarak, Çin’in  Xi’ şehrine ulaştı. Trenin Çin’e ulaşmasından dolayı Xi’an şehrinde düzenlenen törene, video konferansı ile katıldık. Kim ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin, bizler yalanlara geçit vermeden hizmetlerimize devam edeceğiz. Hep birlikte çıktığımız bu yolda, değerli Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bizlere verdikleri destek ve başarma azminden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Özellikle bilinmesini istiyorum ki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ailesi olarak, Edirne’nin, Trakya’nın ve tüm ülkemizin hizmetinizdeyiz. Bu vatana ve Edirne’mize yaptığımız, yapacağımız hizmeti yılmadan, yorulmadan anlatacak sizlersiniz. Çünkü Türkiye’yi sevmek, vatanına hizmet etmek bunu gerektirir” dedi.

AÇILIŞI YAPTI

Karaismailoğlu, partideki açıklamanın ardından Kırklareli yolunun İskender-Sazlıdere varyantının açılışını yaptı. Burada yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün beklenenden daha önce bir sürede bitirilebileceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu “Yine önemli vizyon projelerinin devamı olarak ülkemizin dünya ölçeğinde en büyük projelerinden birisi 1915 Çanakkale Köprüsü. Orada da hummalı bir çalışma var, 18 Mart 2022’de tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmalar iyi gidiyor, daha erken açabilme ihtimalimiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde Çanakkale Köprüsü’nde de sizlerle birlikte olacağız çünkü dünya ölçeğinde çok büyük bir proje. 2 bin 23 metre açıklığıyla 318 metre kule ayakları yüksekliğiyle dünyanın en önemli projelerinden bir tanesi. Bunlar ülkemize gurur veren örnek projeler. “Bunlar süreli işletmeleri olan projeler, bunlar hem işletme süresindeki yatırım maliyetlerini, yatırım miktarında ülkemizin öz kaynaklarını kullanmadığımız için ve projeleri kısa sürede tamamladığımızdan ekonomiye geri dönüşü erken olduğu için ülkemize büyük katkı veren, yapım maliyetlerini karşılayan projeler”

Karaismailoğlu, yol şantiyesi etrafındaki köpeklerin soğuktan ve yağıştan korunması amacıyla yaptırılan kulübelerdeki köpekleri de sevdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.