yenibalkan.com’un haberine göre; Sevgi gösterileriyle karşılanan Büyükelçi Sekizkök, Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet erkanı ve Türk halkının selamlarını ileten Büyükelçi Sekizkök, Türk kültürünün bölgede yaşatılmasına katkı sunan yöre halkına teşekkür etti.
Büyükelçi Sekizkök, “Türklük şuurunu, burada ecdadımız gibi asırlarca güçlü bir iradeyle ayakta tutup yaşatmanızı bizzat yerinde görmek beni çok mutlu etti. Türk kültürünü yaşatmanız hepimiz için önemli” dedi.
Eğitim alanındaki eksikliklerin farkında olduklarını ve geçtiğimiz günlerde Eğitim Bakanıyla yaptıkları görüşmede konuyu dile getirdiklerini belirten Büyükelçi Sekizkök, çocukların kaliteli bir eğitim alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Büyükelçi Sekizkök ve beraberindekiler, ziyaret kapsamında Urviç köyündeki ilkokulu ve TİKA’nın inşa ettiği sağlık ocağını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).