Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda yapılan operasyonda, 195 çekici ve 177 dorsenin şase numarası değiştirerek satılması ve parçalanmasıyla yaklaşık 676 milyon liralık usulsüzlük ortaya çıkarıldı.
Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen kapsamlı bir kaçakçılık operasyonunda, 676 milyon lira değerinde usulsüzlük tespit edildi. Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, Türkiye’ye geçici ithalat rejimi kapsamında giriş yapan çekici ve dorse tipi araçları inceledi. Yapılan denetimlerde, araçların yasal süresi dolduğu halde yurt dışına çıkarılmadığı belirlendi.
Derinleştirilen araştırmalar sonucunda, söz konusu araçlardan bir kısmının şase numaralarının değiştirildiği ve bazı araçların parçalara ayrılarak satışa sunulduğu ortaya çıktı. 195 çekici ve 177 dorse aracın usulsüz satışını ve parçalanmasını organize eden şahıslar, yapılan operasyon sonucu tutuklandı.
Toplamda 195 çekici ve 177 dorse aracın, usulsüz olarak satılması ve parçalanması faaliyetlerini yürüten şahıslar tutuklandı. Yapılan operasyonla ortaya çıkan usulsüzlüklerin değeri ise yaklaşık 676 milyon lira olarak hesaplandı.
Olayla ilgili olarak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.
Haber: Mehmet Güzey
GÜNCEL
19 Şubat 2025GÜNCEL
19 Şubat 2025GÜNCEL
19 Şubat 2025GÜNCEL
19 Şubat 2025MARMARA BÖLGESİ
19 Şubat 2025MARMARA BÖLGESİ
19 Şubat 2025GÜNCEL
19 Şubat 2025