DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2072636-1,45%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Havzanı Tanı, Suyunu Koru”

“Havzanı Tanı, Suyunu Koru”

ABONE OL
18 Kasım 2020 10:59
“Havzanı Tanı, Suyunu Koru”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği açtığı stantta TEMA Vakfı tarafından hayata geçirilen “Katılımcı Nehir Havza Yönetim Projesi” hakkında Edirnelileri bilgilendirdi.

TEMA Vakfı Türkiye’de su yönetiminde katılımcılığın artmasını sağlamak amacıyla T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı kapsamında “Katılımcı Nehir Havza Yönetim Projesi”ni hayata geçirdi.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal ve TEMA üyeleri projenin sloganı olan “Havzanı Tanı Suyunu Koru” sloganıyla stant açarak hazırlanan görseller eşliğinde bilgi notlarını Edirnelilere dağıtarak konunun önemi anlattılar.

Proje hakkında bilgi veren TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Türkiye’de su yönetiminde katılımcılığın artmasını sağlamak amacıyla T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı  Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı kapsamında “Katılımcı Nehir Havza Yönetim Projesi”ni hayata geçirdiklerini belirterek, “Kamu ve STK diyaloğunu artırmak amacıyla proje ortaklarımız Avrupa Çevre Bürosu (European Environmental Bureau – EEB) ve Dünyanın Dostları Hırvatistan (Zelena akcija / FoE Croatia) ve su konusunda çalışmalar yürüten çevre STK’ları ile gerçekleştirdiğimiz Ankara’da Su Diyaloğu Toplantısı devam ediyor” dedi.

Tüm doğal varlıklarda olduğu gibi suyu da havza bazında bütüncül akılcı ve katılımcı bir yaklaşımla korumak ve kullanmak zorunda olduğumuzu belirten Çoğal, “Su azlığı olan bir ülke olarak kabul edilen ülkemizin su varlıklarının su politikalarıyla iyi bir biçimde korunmasını sağlamak artık bir zorunluluk. Nehir Havza Yönetim Planları çerçevesinde Türkiye’de 25 nehir havza bölgesi belirlenmiş durumda; ancak ne yazık ki birçok kişi hangi havzada yaşadığını bilmediği gibi, havzasındaki su varlıklarının durumu konusunda da bilgi sahibi değil. Suyla ilgili sorunların çözümünde katılımcı nehir havza yönetimi yaklaşımı benimsenmeli ve Türkiye’nin Su Kanunu bir an evvel çıkarılmalı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.