DOLAR 32,5874 0.3%
EURO 35,0502 0.2%
ALTIN 2.459,030,95
BIST 9.832,661,19%
BITCOIN 20987181,08%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hedef sıfır can kaybı

Hedef sıfır can kaybı

ABONE OL
30 Mart 2021 16:16
Hedef sıfır can kaybı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı’nın trafikteki yaya güvenliğine dikkat çekmek için 81 ilde uygulamaya başlayacağını duyurduğu ‘Kırmızı Çizgi’ uygulaması Edirne’de de gerçekleştirildi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Kırmızı Çizgi’ uygulaması Eski Camii kavşağında gerçekleştirildi. Vali Canalp ve Belediye Başkanı Gürkan, ellerine rulo fırça alarak cadde üzerindeki yaya geçidindeki beyaz renkli şeritlerinin bazılarını kırmız renge boyadılar.

 “YAYALAR ETTEN VE KEMİKTENDİR”

Etkinlikte konuşan Vali Canalp, 2 yıl önce bu yaya çizgilerinin ilkini çektiklerini belirterek, “Üzerlerinde kırmızılar yoktu ama Edirne’de insanlar kımızı çizgi olmadan da yaya önceliğinin ehemmiyetini anladılar. Geçen her gün yaya önceliğine karşı olan duyarlılık daha da arttı. Şunu memnuniyetle söyleyebilir ki bu düşünce artık oturdu. Edirne’mizde sürücülerimiz yaya öncelikli bir noktaya geldikleri zaman araçlarını yavaşlatıyorlar. Eğer bir yayayı görürlerse de araçlarını durdurup, yayanın geçmesine müsaade ettikten sonra araçlar yoluna devam ediyor. Yaya önceliğinde her zaman için hatırlamamız gereken şey şudur; Eğer biz araç kullanıyorsak ve yaya geçidine geldiğimizde, bir yayayı gördüysek her zaman şunu lütfen hatırlayalım; Kullanmış olduğumuz araç demirden ve çelikten ama yayalar etten ve kemiktendir. Dolayısıyla da öncelik olan şey demir çelik değil, et ve kemiktir, candır ve canı taşıyan insanlardır.

“BU KIRMIZIYI COVİD’E KARŞI DA ÇEKELİM”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise “Edirne Türkiye Cumhuriyeti’nin Batı’ya açılan kapısı, yıllardan beri hep şuna özenirdik; Avrupa’da bir yaya adımını caddeye attığı andan bütün araçlar duruyor, bizde niye olmuyor, biz neden insanımıza değer vermiyoruz, saygı göstermiyoruz diye. Çok şükür 2 yıl önce resmi olarak ta başlayan uygulamayla beraber, yayalara öncelik verme uygulaması biz de de başladı. Edirne’de buna en hızlı adapte olan şehirlerden birisi. Büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki araçlar, yayalara yol veriyorlar. Yayaların can güvenliğine dönük bu çalışma gerçekten mutluluk verici. Biz Edirneliler, Trakyalılar olarak kırmızıyı severiz, bir tek Kovid kırmızısı hariç.  Biz de belediye olarak ana arterdeki yaya geçidi tabelalarını ışıklandırdık, araçların daha dikkatli olmalarını sağlamak için. Trafikte öncelik araçların değil yayalarındır lütfen buna dikkat edelim. Bu kırmızı çizgiyi aynı zamanda Kovid-19 salgınına karşı da çekelim.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.