DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20595123,03%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hedef turizmi 12 aya yaymak

Hedef turizmi 12 aya yaymak

ABONE OL
19 Nisan 2023 10:53
Hedef turizmi 12 aya yaymak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, ‘4 Mevsim 5 Duyu’ çalışmasıyla, turist hareketliliğinin yılın 12 ayına yayılması ve ziyaretçi sayısının arttırılmasını amaçladıklarını söyledi.

47. Turizm Haftası etkinlikleri nedeniyle, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, ‘Edirne Turizm Tanıtım ve Geliştirme Yol Haritası’ konulu sunum gerçekleştirdi.

Kentin turizm alanında gelişmesine katkı sağlamak için geçen yıl Edirne Turizm Master Planı’nın hazırlandığını söyleyen Soytürk, dört madde halinde şehrin stratejik amaçlarının belirlendiğini vurguladı.

Ülkelerin kalkınmasında, turizmin lokomotif görevi gördüğünü söyleyen Soytürk, ‘4 Mevsim 5 Duyu’ çalışmasıyla, turist hareketliliğinin yılın 12 ayına yayılması ve ziyaretçi sayısının arttırılmasının amaçlandığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘2023 Turizm Ana Eylem Planı” çerçevesinde Edirne’nin Turizm Master Planı’nın hazırlandığını söyleyen Soytürk, şöyle konuştu;

“Turizm özellikle son 30 yıl içinde dünyada çok sayıda ülkenin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenmektedir. Bizde turizmin ekonomiye olan katkısı dışında, ülkelerin şehirlerin sahip olduğu doğal, kültürel, tarihi kaynakların değerlendirilmesi ve bu kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Bu maksatla bakanlığımızın 2023 Turizm Ana Eylem Planı çerçevesinde şehrimizi, tüm paydaşlarımızla beraber 2022-2030 yıllarını kapsayan bir Turizm Master Planı hazırladık. Bu master planımızdaki şehrimizin stratejik amaç ve önerilerini dört stratejik amaç ve onların akabinde eylemlere dönüştürdük. Birinci stratejik amacımız, nitelikli turist ve geceleme sayısının arttırılması. İkinci stratejik amacımız, destinasyonların çeşitlendirilmesi. Üçüncü stratejik amacımız, il genelinde etkin turizm iletişimi ve son amacımız stratejik amacımız ise sürdürülebilir akıllı turizm. 4 mevsim turizm çeşitliliği için, turizmi 12 aya yaymak gerekiyor. Aynı zamanda 5 duyuya hitap etmeliyiz. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nde davul zurna sesini duyun, Sultan 2. Bayezid Külliyesi’nde müzik ve su sesini ruhunuzda hissedin. Selimiye Camisi’nde ezan sesini dinleyin. Dolmenleri ziyaret edip Trak dönemini görün. Edirne beyaz peynirini, saray mutfağını, tava ciğeri tadın ve bu lezzetlerin güzelliğini hissedin. Kentin binlerce yıllık tarihine sahip Roma duvarlarına dokunun, Makedon Kulesi’ne dokunun. Meriç ve Tunca nehirlerine dokunun, Eski Cami’nin hat yazılarına dokunun. Edirne kırmızısını görün, ayçiçeği tarlalarını görün. Edirne mis sabununu, lavanta bahçelerini koklayın. 4 mevsim 5 duyuya hitap eden bir destinasyon oluşturmak için çabalıyoruz. Hedefimiz, şehrin turizm potansiyelini sürdürülebilir, bütüncül bir anlayışla ve tüm paydaşlarla geliştirmek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.