DOLAR 32,5696 0.25%
EURO 35,0044 0.08%
ALTIN 2.449,100,54
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20946480,21%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hekimler ‘önlük’ çıkardı

Hekimler ‘önlük’ çıkardı

ABONE OL
7 Temmuz 2022 19:34
Hekimler ‘önlük’ çıkardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de hekimler Konya Şehir Hastanesi’nde görevli meslektaşları Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın, silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti. İl sağlık Müdürlüğü duvarına siyah çelenk bırakan hekimler, çıkardıkları beyaz önlüklerini de müdürlük bahçesine bıraktı.

Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın önceki gün görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de protesto edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık çalışanları müdürlük binasının duvarına siyah çelenk bıraktı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Edirne Tabip Odası Genel Sekreteri Sibel Sevinç Pekdemir, sağlık kurumlarında yeterli önlemlerin alınmamasından dolayı yine bir cinayetin işlendiğini söyledi.

Can güvenliği endişesi içerisinde görev yaptıklarını söyleyen Pekdemir; “Güvenli çalışma alanı sağlamak siyasal iktidarın sorumluluğudur. Sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir” dedi.

Bunun münferit bir olay olmadığını, toplumsal ve politik bir sorun olduğuna dikkat çeken Pekdemir şöyle konuştu;

“6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesinde maalesef bir meslektaşımızı yine kaybettik. Görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda Dr. Ekrem Karakaya katledilmiştir.

Biz sağlık emek ve meslek örgütleri olarak siyasi iktidarı defalarca uyardık. ‘Sağlıkta şiddet münferit bir olgu değildir’ dedik. ‘Bu toplumsal ve politik bir sorundur’ dedik. ‘Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle önlemler almıyorsunuz. Yeterli önlemler alınmıyor’ dedik. Ancak duyarsızlıkla karşılaştık. Sorumluların bu duyarsızlığı bugün yine bir cinayetle sonuçlandı.

Bizler sadece çalışma koşullarımızın kötülüğüyle değil can güvenliğimizin endişesi içerisinde de çalışmaya devam ediyoruz. Artık hedef olmak istemiyoruz. Sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine dahi tahammülümüz yoktur. Güvenli çalışma alanı sağlamak siyasal iktidarın sorumluluğudur. Sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir. Şiddet karşısında taleplerimize kulak tıkayanlar söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden hesap soruyoruz, hesap soracağız. Artık söylenecek sözler bitti. Söylenen her şey söylendi. Bugün şimdi burada susuyoruz. Artık eylem zamanıdır. Tüm yurtta iş bırakıyoruz yine” dedi.

Bu konuşmanın ardından sağlık çalışanları 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve hemen akabinde 5 dakika susarak, sessiz beklediler.

Son olarak cinayeti alkışlarla protesto eden sağlık çalışanları, beyaz önlüklerini de müdürlük bahçesine bıraktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.