DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2041140-1,05%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Her şeyi çalındı, sokakta kaldı

Her şeyi çalındı, sokakta kaldı

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:32
Her şeyi çalındı, sokakta kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk asıllı Bulgar vatandaşı Erhan Ali, İstanbul’da para, telefon, pasaport gibi eşyalarının çalınması sonrası sokakta kalmaya başladı. Şu sıralar Selimiye Camii bahçesinde kalan Ali, ailesinin de kendisinden haber alamadığını vurgulayarak, yardım talebinde bulundu.

Türk asıllı Bulgar vatandaşı, 20 yaşındaki Erhan Ali yaklaşık 2 ay önce Balıkesir’deki yaşlı halasına bakmak için Türkiye’ye geldi. Daha sonra İstanbul’a giden Ali’nin burada telefon, cüzdan ve pasaport gibi değerli eşyaları çalındı. Kendi imkanlarıyla Edirne’ye gelerek bir haftadır sokakta kaldığını belirterek yardım talebinde bulunan Ali, başından geçenleri şöyle anlattı:

“Türkiye’ye Balıkesir’de oturan hasta halama bakmak için geldim. Kimsesi yok çünkü. Oradan İstanbul’a geçtim bir arkadaşımla buluşmak için, onun evinde kalacaktım. Ama arkadaşım beni kandırınca sokakta kalmaya başladım. Bu sırada gece dışarıda uyurken telefonumu, pasaportumu, cüzdanımı her şeyimi çaldılar. İstanbul’da valiliğe başvurduğumda, Türk vatandaşı olmadığım için yardım edemeyeceklerini söylediler.

“AİLEM MERAKTAN ÖLÜYORDUR”

Sonra Edirne’ye geldim bir hafta boyunca sokaklarda kalıyorum. Bulgaristan Konsolosluğuna başvurdum, pasavan denilen belgenin çıkmasını bekliyorum. Bulgaristan’da hemşire olarak çalışıyorum. 3 gün içinde geri dönemezsem işimi de kaybedeceğim. Öğrenciyim burslu okuyorum. Ailemle hiçbir şekilde irtibat kuramıyorum, şu an meraktan ölüyorlardır. Telefonum, pasaportum, param yok, çok zor durumdayım. Dışarıda kaldığım için korona olmaktan da korkuyorum, yardım bekliyorum.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.