DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2059789-2,56%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hibe destekli proje başvuruları başladı

Hibe destekli proje başvuruları başladı

ABONE OL
13 Kasım 2021 11:27
Hibe destekli proje başvuruları başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurmalarını amaçlayan hibe destek programı başvurularının başladığını duyurdu. Hibe proje desteklerinden faydalanmak isteyenler 3 Aralık 2021 tarihine kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler.

İŞKUR Edirne İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2022/1. Dönemine İlişkin Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvurularının başladığını bildirdi.

Hibe destek programının devam ettiği belirtilen açıklamada, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir” denildi.

PROJELER KOMİSYON TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Açıklamada, İŞKUR’un resmi web sitesinde yer alan Başvuru Rehberi ve Başvuru Kılavuzuna göre hazırlanacak projelerin, kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon tarafından değerlendirileceği ifade edildi.

Açıklamada, komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, şu maliyetlerin karşılanabileceğine işaret edildi;

65 BİN TL’YE KADAR HİBE DESTEĞİ

Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5 bin TL. İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15 bin TL. Demirbaş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 45 bin TL. Kabul edilen her bir proje için 65 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanacaktır.”

SON BAŞVURU TARİHİ 3 ARALIK 2021

Verilecek desteğin amacının, engellilerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak olduğu belirten açıklamada, “Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 3 Aralık 2021 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir. Elden veya posta ile yapılan proje başvuruları kabul edilmeyecektir” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.