DOLAR 32,3439 -0.05%
EURO 34,8817 0.24%
ALTIN 2.393,48-0,12
BIST 10.184,82-0,23%
BITCOIN 19829314,57%
Edirne
18°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HÖH Genel Başkanı Karadayı, “Hedefimiz hükümet ortağı olmak”

HÖH Genel Başkanı Karadayı, “Hedefimiz hükümet ortağı olmak”

ABONE OL
24 Mart 2023 18:40
HÖH Genel Başkanı Karadayı, “Hedefimiz hükümet ortağı olmak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da 02 Nisan’da yapılacak olan erken genel seçimler öncesinde Edirne’ye gelen Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Bulgaristan Türkleri Platformu ile bir araya gelerek, seçim çalışmalarını değerlendirdi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Edirne’ye gelen HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonunda Bulgaristan Türkleri Platformu üyeleri ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Karadayı, “Bulgaristan’da çok önemli bir seçim var. İki yıldan bu yana ülkede siyasi kriz var ve hükümeti kuramıyorlar. Bizim bu seçimdeki en büyük hedefimiz başarılı bir seçim geçirerek hükümet ortağı olmaktır’ dedi.

“BİZSİZ HÜKÜMET KURULMAMASINI VE HÜKÜMET ORTAĞI OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Seçim startını Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının verdiğini söyleyen Karadayı şunları anlattı;

“Ramazan ayına girdiğimizden dolayı mübarek ayı kutlamak için ve iftar yemekleri vermek için geldik. Trakya bölgesinde olan STK’larla bir seçim çalışması koordinasyonu yaptık. Arkadaşlarımız seçimlerle ilgili zaten çalışıyorlar. 02 Nisan’da çok önemli seçimler var Bulgaristan’da. Çünkü bu seçimlerde tek hedefimiz hükümet ortağı olmak. Bulgaristan’da son 13 yıldır GERB iktidarı vardı. Tek kişinin Boyko Borisov’un iktidarı vardı. Biz muhalefetteydik. Ondan sonra iki yıldır Bulgaristan’da siyasi kriz var, hükümet kuramıyorlar. Bizden uzak duruyorlar. Ama şuan ki seçimlerde bizim hedefimiz başarılı seçimler geçirerek seçim sonuçlarımız iyi olsun. Bizsiz hükümet kurulmamasını ve hükümet ortağı olmayı hedefliyoruz. Bulgaristan’ın çok sorunları var. Bulgaristan’da şuanda ekonomik krizde var. Bunları çözecek tek siyasi partide DPS’dir, HÖH’dür, bizleriz. Bu seçimlerde numaramız 13 numara. Çok iyi bir numaramız var. Hiç kimse şaşıramaz. 13. numaranın 49. Bulgaristan Parlamentosu’na inşallah 49 tane milletvekili taşırız.

“BULGARİSTAN İLE TÜRKİYE DEPREM ACISINI BERABER YAŞADI”

Türkiye’de yaşanan deprem sonrası bizim parti teşkilatları da daha ilk saatlerden kapsamlı bir destek kampanyası yürüttüler. Bizim açımızdan iyi bir kampanya oldu. Çünkü Türkiye’de acı bir dönem yaşadık. Biz Türkiye ile beraber bu acıyı yaşadık. Bu yardım kampanyasında kendi gücümüzü görebildik. Biz Türkiye’ye 150 TIR’dan fazla yemek, gıda, giysi vs. gönderdik. 150 adette yaşam konteynerinden fazla konteyner gönderdik. Binden fazla NATO standardı çadır gönderdik. 7 bin 500’den fazla trampet yatağı gönderdik. Bunun dışında da banka yardım hesaplarımızda 2,5 milyon levadan fazla para toplanıldı. Bu 25 milyon YTL’den fazla para toplanıldı. Onları da aktardık. Elimizden gelen yardımı biz yaptık. Türkiye açısından baktığımız zaman bu felaket açısından baktığımız zaman yeterli mi, yetersiz. Bu yardım yetersiz ama bizim açımızdan baktığımız zaman manevi yardımımız çok büyük. Çünkü biz Türkiye’de bu acıyı hep beraber yaşadık.

“SEÇİM SLOGANIMIZ, ZEKA, SORUMLULUK VE DİYALOG”

Bulgaristan’da en üst sloganımız, zeka, sorumluluk ve diyalog. Türkiye’de, Türkçe’de fazla anlamı olmasa da, Bulgaristan’da Bulgarca ile çok derin bir anlamı var. O açıdan Bulgaristan’da, Bulgarca kampanya yaparken bizde onu deriz. Bulgaristan’da yön yargıları var. Zeka ile oy kullanırsa vatandaş DPS’nin birinci parti çıkması gerekiyor. Maalesef hala bu yön yargılar var. O açıdan deriz, hükümet ortağı olalım bu seçimlerde. Bizim için tek amaç budur” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.