DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045438-1,43%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HÖH Milletvekili Elvan Gürkaş Yenipazar’da kabul günü düzenledi

HÖH Milletvekili Elvan Gürkaş Yenipazar’da kabul günü düzenledi

Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali Milletvekili Elvan Gürkaş, Çernooçene'deki (Yenipazar) HÖH ilçe ofisinde bir kabul günü düzenledi.

ABONE OL
6 Şubat 2024 15:38
HÖH Milletvekili Elvan Gürkaş Yenipazar’da kabul günü düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali Milletvekili Elvan Gürkaş, Çernooçene’deki (Yenipazar) HÖH ilçe ofisinde bir kabul günü düzenledi.

Katılımcılar, çiftçiler için asgari sigorta eşiğinin artırılması, TELK komisyonu tarafından vatandaşların belgelendirilmesindeki sorunlar, 2025 yılından itibaren çöp ücretinin formülasyonunda planlanan değişiklik, Nüfus Kayıt Kanunu’nda değişiklik taslağı ve diğer konular hakkında sorular yönelttiler.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre, Toplantıya Belediye Meclis Başkanı Müh. Mesru Mümün, ve Belediye Başkanı Müh. Aycan Ahmed, belediye temsilcileri, köy muhtarları ve diğerleri katıldı.

Küçük yerleşim yerlerinde kaliteli sağlık hizmeti ve çalışma koşullarının sağlanması, altyapının iyileştirilmesi, çiftçi ve besicilerin sorunları, sigortadaki usulsüzlükler katılımcıların Milletvekili Elvan Gürkaş ile görüştükleri ana konulardan bazılarıydı.

Çöp ücretinin belirlenmesinde 2025 yılından itibaren uygulanacak olan farklı bazların yaratacağı zorluklar tartışıldı.

Farklı belediye birlikleri aracılığıyla bölgesel, yöresel veya ulusal düzeyde seçenekler ve çözümler aranmasını önerildi.

Katılımcılar, Nüfus Kayıt Yasası’nda yapılacak değişikliklerin kabul edilmesiyle ortaya çıkacak sorunlara ilişkin görüşlerini sundular. Bu Yasa Tasarısı, adres kaydı için gerekli belgelere (mülkiyet veya kullanım, kira sözleşmesi vb.) sahip olmayan veya bunları sunamayan vatandaşların daimi ve güncel adreslerine göre adres kaydı talebinde bulunabilmeleri için bir fırsat yaratmak amacıyla Kamu Danışma Portalında kamuoyu görüşüne sunulmuştur. Tasarı “hizmet adresi” kavramını getirmektedir.

Kalıcı ve güncel adrese göre resmi adres kaydını gerçekleştirmek için ilgili belediye başkanının emriyle belirlenecek bir gayrimenkul – belediye mülkü olması öngörülmektedir.

Tasarı, tek daimi ve/veya güncel adresi silinmiş olan veya daimi ve/veya güncel adresi Ulusal Güncel ve Daimi Adresler Sınıflandırmasından silinmiş olan vatandaşların bir belediye mülkü adresine kaydedilmesini öngörmektedir.

Yasanın uygulanmasının beklenen sonuçları, tüm vatandaşların adres kayıtlarını beyan edebilmeleri ve bunun da işe başlayabilmek, haklarını kullanabilmek ve hizmet alabilmek için bir kimlik belgesi almanın ön koşulu olmasıdır.

Çernooçene Belediye Başkanı Müh. Aycan Ahmed ve katılımcılar, idari kurumlarla yazışmalar yapılırken ve kullanıcı sayısına göre çöp ücreti belirlenirken ortaya çıkabilecek olası sorunların açıklığa kavuşturulması gerektiği görüşündeydi.

Milletvekili Elvan Gürkaş, HÖH’nin temel öncelikleri arasında yaşam standardının yükseltilmesi, bölgelerimize daha fazla yatırım yapılması ve özellikle gençler için daha fazla istihdam sağlanması olduğunu söyledi.

Gürkaş, “Bu, bölgedeki seçmenlerle yapılan bir başka toplantı. Parlamento grubu olarak insanların bu tür toplantılara daha fazla ihtiyaç duyduğunu görüyoruz,” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.