DOLAR 32,5973 0.25%
EURO 34,8105 0.41%
ALTIN 2.412,54-0,82
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21545500,48%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Huzurevi için imzalar atıldı

Huzurevi için imzalar atıldı

ABONE OL
1 Nisan 2021 15:14
Huzurevi için imzalar atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzunköprü ilçesinde 122 kişilik huzurevine dönüşecek olan eski okulun protokolü Edirne Valisi Ekrem Canalp ve hayırsever iş insanı Bülent Uçar tarafından Valilik toplantı salonunda imzalandı.

İmza töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, Türkiye’de yaşlı nüfusun en yoğun olduğu illerden bir tanesinin de Edirne olduğunu işaret ederek, “Bizim kültürümüzde yaşlılarımıza yönelik davranışlarımız çok özellik arz ediyor, bizim insanımız yaşlıya yapılan hizmeti, anne babaya yapılan hizmeti kutsal kabul etmektedir. Bu çerçeve içerisinde Türkiye’de yaşlanan bir nüfus vardır. Bu Edirne açısından da çarpıcı bir gerçeği işaret ediyor. Türkiye’de yaşlı nüfusun en yoğun olduğu illerden bir tanesi de Edirne’dir” dedi.

Merkezde de 250 kişilik yeni bir huzurevinin inşaatına kısa süre içerisinde başlanacağını ve bunun yanında Uzunköprü İlçesi’nde de atıl durumda bulunan eski Meslek Yüksekokulunun huzurevine dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Canalp, “Uzunköprü’deki okulun dönüşümünde hayırseverlerimizin katkısı çok büyük olmuştur. Buradan hayırseverlerimize ve Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hayırsever iş insanı Bülent Uçar da yaşlılarımızın huzur içinde kalabilecekleri bir yere katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğu söyledi.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve hayırsever iş insanı Bülent Uçar Huzurevi yapımı protokolünü imzaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.