DOLAR 32,3228 -0.14%
EURO 34,8779 0.14%
ALTIN 2.392,52-0,17
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 19994994,64%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlaç piyasası siyasi iradenin netleşmesini bekliyor

İlaç piyasası siyasi iradenin netleşmesini bekliyor

ABONE OL
17 Mayıs 2023 10:30
İlaç piyasası siyasi iradenin netleşmesini bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eczacı Şükrü Ciravoğlu, ilaç yoklukları konusunda bir değerlendirme yaparak, bu sıkıntıların birkaç ay öncesine göre nispeten azaldığını belirtti. Şu anda piyasada hala bazı ilaçların bulunmadığını ama genel olarak halkın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye geldiğini söyleyen Ciravoğlu, özellikle yurt dışından doğrudan ithal edilen ilaçlarda fiyat konusunda sıkıntılar olduğunu ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların firmaları zorladığını ve dünya piyasalarına uyum sağlanamaması durumunda başka sorunlarla karşılaşılabileceğini vurguladı.

Türkiye’nin bir seçim ortamında olduğunu ve henüz seçim sonuçlanmadığı için belirsizliklerin devam ettiğini kaydeden Şükrü Ciravoğlu, siyasi irade belirlendikten sonra durumun biraz daha netleşeceğini sözlerine ekledi

“SİYASİ İRADE NETLEŞTİKTEN SONRA İLAÇ PİYASASI DA YERİNE OTURACAK”

Eczacı Şükrü Ciravoğlu, “Piyasadaki ilaç yoklukları birkaç ay öncesinde yaşanan ciddi sıkıntılara göre nispeten azalmış durumda. Az sayıda ilaç yani piyasada yok şu anda sıfıra inmiş değil. Ama büyük ölçüde yani halkın ihtiyacını karşılayacak boyutlara hemen hemen geldi gibi. Tabii bunun yanında başka sıkıntılar baş göstermeye başladı. Burada fiyat konusunda sıkıntılar var. İlaçların fiyatları özellikle yurt dışından direkt ithal gelen ilaçlarda, döviz kurlarındaki sıkıntı nedeniyle firmaları zorlamaya başladı. Yani bunun ne kadar sürdürülebilir olduğunu kestirmek zor ama giderek bu döviz kurlarındaki ayarsızlıklar ve dünya piyasasına uyum devam etmediği müddetçe başka sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Özellikle de direkt ithal edilen ilaçlarla. Burada üretilenler de ham madde dolayısıyla yan girdiler ve dolaylı yoldan bir etki söz konusu. Ama birçok ilaç da direkt yurt dışından ithal ediliyor. Onlar da sıkıntı yaşanabilir. Bu da tabii piyasanın yerine oturmasına bağlı ekonominin genel koşullarına bağlı Türkiye’de. Tabii bir seçim ortamdayız. Henüz seçimde sonuçlanmış değil. Tekrar 28 Mayıs’ta bir seçim daha yaşayacağız. Siyasi irade belli olduktan sonra biraz daha netleşeceği kanaatindeyim” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.