DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2072690-2,08%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlhan Ahmet: Kanuna rağmen gümrükte engel!

İlhan Ahmet: Kanuna rağmen gümrükte engel!

ABONE OL
16 Ağustos 2020 15:40
İlhan Ahmet: Kanuna rağmen gümrükte engel!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’da Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, ‘Yunan vatandaşlarının evli oldukları TC vatandaşı eşlerinin ve reşit olmayan çoçuklarının da Yunanistan’a giriş yapabilecek istisnai kişiler kapsamına alındığı’ hükmünün, Kipi Gümrük Kapısı’ndan giriş yapmak isteyenlere hukuka aykırı olarak uygulanmadığını ifade etti.

Konuya ilişkin hafta başından itibaren ilgili kurumlarla temasa geçeceğini belirten milletvekili İlhan Ahmet, söz konusu hükmün hangi gerekçelerle uygulanmadığını soracağını ve bunu kamuoyuyla paylaşacağını ifade etti.

Milletvekili İlhan Ahmet yaptığı açıklamada şunları aktardı: “Türkiye’den Yunanistan’a giriş yapmak isteyen eşi TC vatandaşı olan Yunan vatandaşlarının dikkatine;

11-8-2020 tarihinde Kamu Düzeni Bakanı, Sağlık Bakanı ve İçiişleri Bakanı tarafından ortak imzalanan ve Resmî Gazetesi’nin 3363 sayılı nüshasında yayımlanan ve hala yürürlükte olan kararnamenin 1. maddesinin 2. fıkrasında açıkça yer alan, ‘Yunan vatandaşlarının evli oldukları TC vatandaşı eşlerinin ve reşit olmayan çoçuklarının da Yunanistan’a giriş yapabilecek istisnai kişiler kapsamına alındığı’ hükmünün, Kipi gümrük kapısından giriş yapmak isteyenlere hukuka aykırı olarak uygulanmadığı tespit edilmektedir.

Yunan vatandaşlarının TC vatandaşı olan eşlerinin ve reşit olmayan çocuklarının Yunanistan’a girişlerine hukuka aykırı olarak engel konulduğu ve hala yürürlükte ve geçerli olan kanuna karşı gümrük kapısından geri döndürüldükleri kaydedilmektedir.

Haftabaşı resmî yollardan ilgili bakanlıklarla temasa geçip, yürürlükte olan kanununa rağmen söz konusu hükmün hangi gerekçe ile gümrük kapısında uygulanmadığını sorgulayıp, konunun kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşmasını talep edeceğim.

Şüphesiz ki, mevcut yasal mevzuatın uygulanmaması ve kişilerin seyahat özgürlüğüne engel getirilmesi bir hukuk devletinde kabul edilebilir değildir.

Bu süreçte, uygulamanın ilk gününde mağdur edilen vatandaşlarımızın ve ailelerinin üzüntülerini yakından paylaştığımı ve kırgınlıklarını anlayışla karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Bugün itibarıyla daha fazla kişinin mağdur olmaması için, seyahat planlaması yapan vatandaşlarımızdan yarın resmî makamlardan yapılacak nihai açıklamaya kadar sabır göstererek beklemelerini tavsiye ediyorum.

Vatandaşlarımıza her zaman doğru bilgi verme ve işlerini hukuk çerçevesinde kolaylaştırma gayretinde olan milletvekiliniz olarak, bugüne kadar talepleriniz doğrultusunda yaptığım tüm girişimlerde olduğu gibi bu konunun da takipçisi olacağım.

Hukukun verdiği hakkı duyurmak ve halkımızın faydasına olan doğru bilgiyi kamuoyu ile paylaşmak nasıl ki bizim görevimiz ise, tespit edilen hukuka aykırı keyfi uygulamaların takibini yapabilme iradesi göstermek ve bizzat hukukun gereğinin uygulanmasını sağlamak hukuk devletinde olması gerektiği gibi hükümetin ve icra organlarının görevidir.”

Kaynak:(burasibatitrakya.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.