DOLAR 32,3473 0.29%
EURO 35,1240 -0.03%
ALTIN 2.309,821,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22898213,11%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlköğretim Haftası buruk başladı

İlköğretim Haftası buruk başladı

ABONE OL
16 Eylül 2020 16:50
İlköğretim Haftası buruk başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de İlköğretim Haftası etkinlikleri koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl buruk başladı.

14-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan İlköğretim Haftası kutlamalarının açılış töreni koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilerek Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk koyma törenine İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, “2020-2021 Eğitim Öğretim yılına umutla, inançla, sağlıkla; Uzaktan Eğitim ve İlkokul 1. Sınıflarımız ile okul öncesi öğrencilerimizin yüz yüze eğitimi ile başlıyoruz” dedi.

“EĞİTİMİN AKSAMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINMIŞTIR

Arpacı, “Bu yıl Eğitim Öğretim yılına büyük bir heyecanla başlayan sadece çocuklarımız değil; velilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, tüm eğitim çalışanlarımızdır. Bu süreçte çocuklarımızın heyecanına ve coşkusuna hep birlikte ortak olacağız. Sevgili Öğrenciler, sizlerin başarısı, hepimizin başarısıdır. Biliyoruz ki sizlerin aldığı eğitimin gücü bizim gücümüzdür. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un belirttiği, “Çocukluk Bizim Vatanımızdır” sözünde olduğu üzere eğitiminizi en iyi şekilde, en güvenli ortamlarda gerçekleştirmeniz için her eğitim öğretim yılına olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılına da tüm gücümüzle salgın sürecinin en başından itibaren gösterdiğimiz titizlikle hazırlandık. Salgının ilk günlerinden itibaren Bakanlığımızca eğitimin aksamaması için her türlü önlem alınmış, tüm tedbirler uygulanmıştır. Başlayacağımız yeni eğitim öğretim yılında okullarımızı güvenle açmak için salgına karşı tüm tedbirleri alarak hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm eğitim camiamızın şefkati, heyecanı, özeni ve fedakârlığı ile çıktığımız bu yolda 2023 ve 2071 hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Öğrencilerimizin yeni şeyler öğrenip keşfettiklerinde gözlerinde gördüğümüz kıvılcımlar her zaman yolumuzu aydınlatacak. Bizim çocuklarımız eğitimde yine başarıdan başarıya koşarken aynı zamanda, okuyan, araştıran, düşünen ve vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetişecektir. Sağlıkla, huzurla; yöneticimizden, öğretmenimize, öğrencimizden, velimize hep birlikte maske-mesafe-temizlik kurallarına azami özen göstereceğimiz güzel bir eğitim öğretim yılı yaşamak temennisiyle 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının Serhat Şehri Edirne’mize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.