DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076784-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnfluenza B Virüsü vakalarında hızlı artış

İnfluenza B Virüsü vakalarında hızlı artış

ABONE OL
5 Mart 2020 15:38
İnfluenza B Virüsü vakalarında hızlı artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs Kriz Masası’nın gazetecilere verdiği brifingde konuşan Ulusal Enfeksiyon ve Paraziter Hastalıklar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kantarciev solunum yolu ve grip enfeksiyonu vakalarında artış olduğunu ve influenza B virüs suşlarının hızla yayıldığını belirtti.

Epidemiyologlara göre, bu grip türü koronavirüsten daha tehlikeli olabilir.

Koronavirüs Kriz Masası Başkanı görevini yürüten Sofya Askeri Tıp Akademisi (VMA) Başkanı Tuğgeneral Dr. Ventsislav Mutafçiyski, ”Koronavirüs olan hastamız yok. Hiçbir test sonucu pozitif çıkmadı” diye bildirdi.

Prof. Dr. Kantarciev, “İnfluenza B virüs suşlarından kaynaklanan grip salgını alışılmadık şekilde hızla yayılmaktadır” diye kaydetti. İnfluenza B virus suşlarının neden olduğu grip salgını vakalarında 12 kat artış kaydedildiği anlaşıldı.

Prof. Dr. Kantarciev, ”Hastaların çoğu 14 yaş altı çocuklar ve çalışma yaşındaki gençlerdir” diye vurguladı.

Şumnu, Burgaz, Pernik şehirlerinde grip salgını ilan edildi, ülke genelinde birçok okul tatil edildi. Grip salgını nedeniyle hafta sonuna kadar Varna ve Blagoevgrad (Yukarı Cuma) ilçelerinde eğitime ara verilmesi tavsiye edildi. Gabrovo iline bağlı Dryanovo ve Tryavna ilçelerinde 6 Mart’a kadar eğitime ara verildi. Dobriç (Hacıoğlu Pazarcık) iline bağlı Dılgopol ve Silistre iline bağlı Dulovo (Akkadınlar) ilçelerinde okullar 4 Mart’a kadar tatil olacak.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.