DOLAR 32,3722 -0.38%
EURO 34,8022 -0.07%
ALTIN 2.394,99-1,13
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19141082,71%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

IPARD Programı artık Edirne’de

IPARD Programı artık Edirne’de

Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu'nun (TKDK) IPARD 3 tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleşti.

ABONE OL
3 Nisan 2024 17:45
IPARD Programı artık Edirne’de
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu’nun (TKDK) IPARD 3 tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programa Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale Koordinatörü Hasan İskender, oda başkanları, birlik başkanları muhtarlar ve üreticiler katıldı. Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, IPARD Programının artık Edirne’de de uygulanacağını, TKDK’nın da İl irtibat ofisi açtığını belirtti.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt

“2007 – 2024 YILI ARASINDA 150 PROJEYE 75 MİLYON 90 BİN LİRA DESTEK VERDİK”

Bugün IPARD destek programı için bir araya geldiklerini ve Müdürlük olarak verdikleri hibe desteklerinden bahseden Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, “Bakanlığımız kırsalda oldukça önem vermekte ve Kırsal alanı yönelik bir dizi hibe destek programları uygulamaktadır. Bunlardan biri bu yıl ilk kez ilimizde uygulanacak IPARD programıdır. TKDK tarafından uygulanan bu programları kırsala yönelik destek programlarından sayabiliriz. Kırsal Kalkınma Yatırımları destekleme programı iki kısımdan oluşuyor. Bunlardan bir tanesi tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi, diğeri ise kırsal ekonomik alt yapı yatırımların desteklenmesinden oluşuyor. Ve 3 Ocak tarihinden itibaren bu desteklemeye müracaatlar başlamış oldu ve 29 Mart tarihinden itibaren de sonuçlandı. Ve bu süre zarfı içerisinde 45 tane proje uygun bulundu ve şu anda değerlendirme aşamasında müdürlüğümüz tarafından. Değerlendirme akabinde de Tarım Orman Bakanlığımıza göndereceğiz. Bu desteklere biz 2007 yılında başladık, Edirne Tarım Orman Müdürlüğü olarak. 2024 yılına kadar 150 tane projeye hibe destek vermişiz. Biliyorsunuz bizim hibe desteklerimiz yüzde 50 hibe desteği olarak açıklandı. Toplamda 150 projenin tutarı 75 milyon 90 bin lira. Ve bu yılda yine 45 tane daha proje değerlendirme aşamasında. İnşallah onlar da yakın zamanda değerlendirilecek ve sonuçlanacak” dedi.

“ARTIK İPARD PROGRAMI 81 İLDE UYGULANACAK”

İlk defa bu yıl yeni bir hibe destek programının ilimizde uygulanmaya başlanacağını ifade eden Bayazıt, “Bundan önce TKDK tarafından yani Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu tarafından 42 ilde uygulanan bir programdı bu. Ama artık bu yıldan itibaren geri kalan 39 ilde de uygulanacak. Yani toplamda 81 ilde bu program uygulanmaya başlayacak. Ve geçtiğimiz günlerde de Sayın Bakanımız zaten İPARD 3 programını açıklamıştı. Bugün de yine ilimizde bu İPARD 3 programını açıklamak üzere bir araya geldik. Aramızda da Çanakkale TKDK Bölge Koordinatörümüz var.  İlimizde de TKDK’nın irtibat ofisi açıldı. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde bulunuyor. Zaten yatırımcı kurumlarla ilgili işletme sahipleri kendilerini o ofisten ulaşabilirler. Bize de müracaat edebilirler. Biz de onlara aynı şekilde yardımcı olacağız.  İPARD programının ve yine Kırsal Kalkınma Destekleme programının ülkemize, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale Koordinatörü Hasan İskender

“EDİRNE’DE TKDK İRTİBAT OFİSİMİZ AÇILDI”

IPARD fonlarının tamamen özel sektöre tasarlanmış programlar olduğunu, kendilerinin başvuran tarımsal alanda faaliyet gösteren çiftçilere, birlik, kooperatif, şirket ve ziraat odalarına destek verileceğini kaydeden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale Koordinatörü Hasan İskender, “Biz Malum Tarım Kırsal Kalkınma Kurumu’yuz. Biz şu ana kadar 42 ile destek veriyorduk. Şu anda 81 ile bütün desteklerimiz yayılmış oldu. Bu da Edirne bir bilgilendirme toplantımız. Burada ofisimiz açıldı. Biz Çanakkale Koordinatörlüğü olarak buraya destek veriyoruz. Burada işleri takip ediyoruz. Burada da bir irtibat ofisimiz açıldı. Biz Edirne’nin bütün ilçeleriyle beraber, bütün başvuru sahipleriyle beraber bu fonlardan, bunlar destek fonları, yani hayvan çiftlikleri konusunda, işleme sektörü konusunda ve kırsal program, üç tane program yürütüyoruz. Bunlardan Edirne’nin ilçe bazlı, en fazla şekilde faydalanmasını istiyoruz. Bugünkü bilgilendirme toplantımız geniş katılımlı bir toplantı oldu. Tarımla ilgili paydaşlar epey bir katılım gösterdi. Bizlerle bir konuşma yaptık, sunumumuzu yaptık. İnşallah bundan sonra da yatırımlarla ilgili çiftçilerimizi, tarımla ilgili ulaşan firmalarımızı, kooperatiflerimizi ve birliklerimizi mutlaka projelerimizle, desteklerimize faydalanması için bekliyoruz” şeklinde ifadelerini kullandı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.