DOLAR 32,5921 0.32%
EURO 35,0401 0.18%
ALTIN 2.459,400,96
BIST 9.865,211,53%
BITCOIN 20999060,86%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İpsala pirincine tanıtım atağı

İpsala pirincine tanıtım atağı

ABONE OL
26 Mayıs 2022 10:48
İpsala pirincine tanıtım atağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin İpsala İlçesi’nde coğrafi işaretli İpsala pirincinin tanıtımı için çalışma başlatıldı. “İpsala Pirinci Dünyada Birinci, Sofralarda Birinci” sloganıyla hazırlanan tanıtım tabelaları ilçe merkezine konulurken, İpsala pirincinin dünya da bilinmesi adına uluslararası marka tescili alması için başvuru yapıldı.

Edirne’de çeltiğin başkenti konumundaki İpsala’da İpsala pirincinin tanıtımı ve reklamı için çalışmalar başlatıldı.

Konu hakkında bilgi veren İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, 2021 üretim sezonunda, ülkemizdeki çeltik üretiminin yüzde 43’ünün Edirne ve yüzde 20’lik kısmı ise İpsala ilçesinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Pirincimiz, “İpsala pirinci Dünyada birinci,  sofralarda birinci”  sloganıyla ünlenmiş, coğrafi işaretiyle bölgemize ait bir marka olarak tescillenmiş, dünya da bilinmesi adına uluslararası marka tescili alması için başvurusu yapılmıştır” dedi.

İpsala pirincinin ülkemiz genelinde bir ilçede toplu halde ekimi gerçekleştirilen en yüksek ekim alanlarına sahip bir tarım ürünü olduğuna dikkat çeken Kaymakam Güngör, “Geçtiğimiz yıl boyunca İpsala’mızda çeltik ekim alanları toplamda 210 bin dekar düzeylerine ulaşmış ve böylece yeni bir Türkiye rekoru daha ilçemizde kırılmıştır”dedi.

İpsala’da üretilen pirinçlerin satış ve pazarlama sürecinin ülke genelinde büyük bir pazar değeriyle gerçekleştiğini ifade eden Kaymakam Güngör, “Yoğun olarak bölgemizde yetiştirilen Luna, Cammeo, Osmancık, Rekor, Baldo ve benzeri çeşitlerin ülke genelinde ciddi bir tüketici talebiyle karşılanıyor oluşu, uzun yılların tecrübesiyle üretilen beyaz altın pirinçlerimizin lezzeti ve kalitesiyle kendisini ispatlamış olmasının doğal bir sonucudur. Pirincimiz her yıl arazi, verim, kalite ve pazar değeri açısından yükselmeye devam eden önemli bir milli servettir, bizlerde pirincimizin tanıtımını her platformda yapmak İçin İpsala Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu Başkanlığı olarak gerekli tanıtım ve reklam çalışmalarını yapıyoruz, bu çalışmalar kapsamında İlçemiz merkezine pirincimizi tanıtan tabelalarımızı koyduk. Bu çalışmaları daha da genişleteceğiz. Bu kapsamda Üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu dileklerinde bulunuyor, çeltik ekiliş döneminin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.