Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğretmenlerin bireylerin kişisel gelişimindeki ve toplumun kalkınmasındaki vazgeçilmez rolüne vurgu yaptı. Irmak, Atatürk’ün eğitim vizyonunu hatırlatarak, öğretmenlere duyulan minnettarlığın sadece sözlerle ifade edilemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi.
“ÖĞRETMENLER KIYMETLİ REHBERLERDİR”
Öğretmenlerin toplumsal hayattaki vazgeçilmez rollerine dikkat çeken Sezai Irmak, “Öğretmenlerimiz, sadece bilgi aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda bireylerin kişisel gelişimlerini destekleyen, onların geleceğe umutla bakmalarını sağlayan kıymetli rehberlerdir. Bu anlamlı günde, öğretmenlerimizin değerini bir kez daha hatırlıyor ve tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuşan Irmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü hatırlatarak, öğretmenlerin bu ulusun en değerli yapı taşları olduğunun altını çizdi.
“ÖĞRETMENLERİMİZE DUYULAN MİNNETTARLIK SÖZLERLE İFADE EDİLEMEYECEK KADAR BÜYÜKTÜR”
Eğitim sisteminin güçlendirilmesinin, ülkenin kalkınması ve toplumsal refah için temel bir adım olduğunu belirterek, öğretmenlerin bu sürecin en önemli aktörleri olduğunu dile getiren Irmak, “Her bir öğretmen, sadece bir ders anlatmakla kalmaz, aynı zamanda toplumların geleceğini şekillendiren bireyler yetiştirir. Bu yüzden öğretmenlerimize duyduğumuz minnettarlık ve saygı, her zaman sözlerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür” diyerek Atatürk’ün eğitim alanındaki reformlarının ve öğretmenlere verdiği değerin, ülkemizin her köşesinde hissedildiğini ve bunun geleceğe olan umutları pekiştirdiğini belirtti.
“ONLARIN HAK ETTİĞİ SAYGIYI GÖRMELERİ İÇİN VAR GÜCÜNÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Atatürk’ün eğitim alanındaki vizyonuna ve öğretmenlere verdiği değeri vurgulayan Sezai Irmak, “Öğretmenlerimiz Cumhuriyetimizin teminatı ve yarının liderleridir. Atatürk’ün izinden giderek, öğretmenlerimize olan minnettarlığımızı her zaman dile getirecek, onların toplumda hak ettikleri saygıyı ve desteği görmeleri için var gücümüzle çalışacağız” diyerek sözlerini noktaladı.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
15 Haziran 2025GÜNCEL
15 Haziran 2025GÜNCEL
15 Haziran 2025GÜNCEL
15 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
15 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
15 Haziran 2025GÜNCEL
15 Haziran 2025