DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20747881,43%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Irmak, “Şehrin ekonomisi canlandı”

Irmak, “Şehrin ekonomisi canlandı”

ABONE OL
11 Ekim 2023 10:46
Irmak, “Şehrin ekonomisi canlandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşın barışla sonuçlanmasını dileyen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, bu sürecin Edirne ekonomisine etki etmeyeceğini belirtti.

Edirne ekonomisinde Yunan ve Bulgar vatandaşların katkısı olduğunu hatırlatan Irmak, üniversite ve ortaöğretimin de açılmasıyla şehrin ekonomisinin canlandığını kaydetti.

“İSRAİL VE FİLİSTİN DEĞİL YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN’IN EDİRNE EKONOMİSİNE ETKİSİ VAR”

ETSO Başkanı Sezai Irmak, “Savaş iyi bir şey değil, temennim tüm dünyaya huzur, barış ve mutluluk gelmesi. İnsanlar kavga etmeden, konuşarak her şeyi çözebilmeli.  Cumhurbaşkanımız yoğun bir diplomasi yürütüyor. Barışla sonuçlanır ve Orta Doğu huzura kavuşur. Savaşın ülkelerin ekonomisinin de etkisi var. Filistin’deki savaşın Edirne ekonomisini pek etkileyebileceğini düşünmüyorum. Bizim ekonomimiz ağırlıklı Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelenler, günübirlikçilerin ekonomiye ciddi katkısı var. Bunlarla ayakta tutuyor. Trakya üniversitemiz açıldı. Okullar açıldı. Bunlar ekonomik dinamikleri harekete geçirdi. Ben kendi yaptığım işten biliyorum. Cirolarımız arttı. Öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde okul ciroları diye bir şey yoktu. Okul araçlarımız kenarda bekliyordu. Ama 2-3 haftadır onlar faaliyette. Oralardan da ek cirolar gelmeye başladı. Şehrimize bir hareket geldi. Üniversitede 50 bin civarında öğrencimiz geliyor okul açılmasıyla birlikte. Şu an Edirne ekonomisinde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum” diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.