DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20883600,98%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İşbirliği, yeni bir seviyeye ulaşacak”

“İşbirliği, yeni bir seviyeye ulaşacak”

ABONE OL
11 Şubat 2020 16:31
“İşbirliği, yeni bir seviyeye ulaşacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arnavutluk resmi ziyaretini gerçekleştiren Başbakan Albin Kurti, mevkidaşı Edi Rama tarafından devlet töreniyle karşılandı.

Tiran’daki Tugaylar Sarayı’ndaki görüşme ardında Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Başbakanı Albin Kurti ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin güncel durumunu ve bu ilişkilerin daha da gelişmesi olanaklarını ele aldıklarını belirten Rama, “Arnavutluk Hükümeti ile Kosova Hükümeti arasında ortak bakanlar kurulu toplantısı Mart ayında İşkodra kentinde düzenlenecek. Kosova Başbakanı ile önemli bir görüşme düzenledik. Bu görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin güncel durumunu, bu ilişkilerin daha da gelişmesi olanaklarını, tüm alanlarda işbirilineğe yeni bir ivme kazandırma imkanını ve iki hükümet arasında ortak toplantı hazırlıklarını ele aldık.
İki ülke hükümetleri arasındaki toplantılarda alınan kararların ve imzalanan anlaşmaların uygulanması hakkında bakanlar ve parlamento temsilcilerinden oluşacak komisyon kurulacaktır. Serbest dolaşımı sağlayamazsak, vatandaşlarımıza yönelik görevlerimizi yerine getirmemiş oluruz. İki devlet arasında sınırların kaldırmaya hazırız” dedi.

“KOSOVA VE ARNAVUTLUK ARASINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK

Kosova ve Arnavutluk arasında yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Başbakan Albin Kurti ise, “Bakanlar ve milletvekilerden oluşacak devletlerarası bir komisyonun kurulması konusunda uzlaşıya vardık.
Bu, Kosova – Arnavutluk arasındaki işbirliğinin yeni bir başlangıcı olacak. Bakanlar ve milletvekilerden oluşacak devletlerarası bir komisyonun kurulmasının hedefi, iki ülke hükümetleri arasında şu ana kadar imzalanan 77 anlaşmanın uygulanması ve diğer anlaşmaların hazırlanması için çalışmaktır.
Arnavutluk olmadan Kosova, Sırbistan ile ne savaşta ne de barışta başarılı olmayacaktı. Biz bunu asla unutmayacağız. 21. yüzyılda birlikte yürümek, hızlı bir şekilde büyümek istiyoruz. Özellikle ekonomi, üretim, eğitim, dış politika alanlarında işbirliğini ilerletmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

(http://timebalkan.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.