DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20680641,25%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsimleri fidanlarda yaşayacak

İsimleri fidanlarda yaşayacak

ABONE OL
14 Mart 2021 15:36
İsimleri fidanlarda yaşayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanları için kentte anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Edirne Belediyesi ile Edirne Tabip Odası iş birliğinde, Sağlık Yolu üzerine pandemi de hayatını kaybedin 200 sağlık çalışanının isminin yaşatılacağı, 200 adet ıhlamur ağacı fidanı toprakla buluşturuldu.

Sağlık çalışanlarının pandemi ile mücadelede, en ön cephede savaştığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Pandemi bütün dünyada çok etkili bundan ayrı kalmak mümkün değil. Ama ilk günden yani 11 Mart 2020’den bu yana bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de topyekûn mücadele ediyoruz” dedi.

Gürkan, “Bu mücadeleyi bir savaşa benzetirsek ki; bir savaş bu. Bu savaşın en ön cephesinde de sağlıkçılarımız oldu. Onlar aynı ulusal kurtuluş savaşında olduğu gibi gözlerini kırpmadan, canlarını hiçe sayarak, toplumun sağlığı için fedakarca mücadele ettiler. Bu savaşta kaybettiğimiz sağlık emekçilerimiz oldu. Tabip Odamızdan, yitirdiğimiz sağlık çalışanları için bir etkinlik yapalım, onların anılarını yaşatalım, yönünde bir öneri geldiğinde biz de bu düşüncelerle 3 yıl önce açtığımız ve adını Sağlık Yolu koyduğumuz, bu yolun etrafına yetişmiş ıhlamur ağaçları dikme kararı aldık. Tabip Odamız bize pandemiyle mücadele kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızın ismini verecek, bizde burada her birine bir isim tabelası koyacağız. Edirne için Edirne Tıp Fakültesi için çok anlamlı çok değerli bir isim olan Feriha Öz’ün ismini ilk diktiğimiz fidana verdik. Halkın sağlığı için kendi ailelerini, çocuklarını bırakarak, fedakarca görev yapıyorlar. Bir kez daha yitirdiğimiz sağlık çalışanlarımızı minnetle, saygıyla yad ediyorum. Ruhları şad olsun”

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun da “Bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın adına fidan dikmek istedik. Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’da bize destek verdiler. Sağlık Yolu’nun sağlık çalışanlarımızın adına ağaçlandırma kararı aldık” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.