DOLAR 32,4997 0.22%
EURO 34,8839 0.1%
ALTIN 2.400,790,19
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19213492,16%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İskeçe Müftüsü Mete’ye ölüm tehdidi

İskeçe Müftüsü Mete’ye ölüm tehdidi

ABONE OL
29 Kasım 2020 01:07
İskeçe Müftüsü Mete’ye ölüm tehdidi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Trakya’daki İskeçe’nin seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin ailesiyle yaşadığı apartmanın asansörüne, Mete’yi tehdit içerikli ırkçı yazılar yazıldı.

Yunanca, “İyi Türk, ölü Türk’tür”, “Hoca, yüzüne …” gibi mesajlar yazılırken Mete, “Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın, hala üç maymunu mu oynayacaktır?” diyerek ırkçıları teşvik edenlere tepki gösterdi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN ÇiRKİN SALDIRIYA TEPKİ 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da yapılan çirkin saldırıya tepki göstererek “Umarım AB de saldırıya uğrayan bir müslüman olduğu zaman da insan haklarını hatırlar” dedi.

TBMM Başkanı Şentop da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Batı Trakya’da İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin evine yapılan saldırıyı kınıyorum. Türk azınlığın haklarını koruma sorumluluğunu taahhüt edenlerin dikkatini çekiyorum. Umarım AB de saldırıya uğrayan bir müslüman olduğu zaman da insan haklarını hatırlar” dedi.

BİR TEPKİ DE EDİRNE MİLLETVEKİLİ AKSAL’DAN

Edirne AK Parti Milletvekili Fatma Aksal da sosyal medya hesabından ırkçı saldırıya tepki göstererek, “Batı Trakya’da (Yunanistan) İskeçe Müftüsü Sayın  Ahmet Mete’nin İkamet Ettiği Apartmanın Asansörüne Irkçı Tehdit Mesajı yazılmasını kınıyoruz. Her fırsatta insan ve azınlık haklarından bahsedenlerden kendi ülkelerinde yaşayan azınlıkların haklara saygı göstermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.