DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049607-1,30%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul “Başakşehir’deki aç kurtlar” gerçekte Çekoslovak kurt köpeği çıktı

İstanbul “Başakşehir’deki aç kurtlar” gerçekte Çekoslovak kurt köpeği çıktı

Köpeklerin sahibi Burak Kaya, haberleri şaşkınlıkla okuduğunu, videodaki iki köpekten birini 4 yıl önce sahiplendiğini, diğerinin ise onun yavrusu olduğunu söyledi.

ABONE OL
27 Kasım 2023 21:02
İstanbul “Başakşehir’deki aç kurtlar” gerçekte Çekoslovak kurt köpeği çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Sosyal medyada yayıldıktan sonra bazı basın yayın organlarınca “Başakşehir’deki aç kurtlar” diye haberleştirilen hayvanların gerçekte Çekoslavak kurt köpeği olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada “Başakşehir’de aç kalan kurtlar yiyecek aramak için yerleşim yerlerine indi.” açıklamasıyla dolaşıma giren video kısa sürede gündem oldu. Farklı hesaplarda paylaşılan video, bazı basın yayın organlarınca haberleştirildi.

Bu arada, yolda dolaşan iki hayvanın Çekoslavak kurt köpeği “Czechoslovakian WolfDog” olduğu belirlendi.

“Haberleri şaşkınlıkla okudum”

Haberler üzerine AA muhabirine açıklama yapan Burak Kaya, köpeklerin kendisine ait olduğunu ve görünüş itibarıyla kurda benzediğini söyledi.

Videodaki 2 köpekten birini 4 yıl önce sahiplenerek “Amozon Adrian” ismini verdiğini, diğerinin ise onun 6 aylık yavrusu “Pars” olduğunu dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

“Köpekleri arkadaşıma emanet etmiştim, çok kısa bir süre kaybolmuşlardı, videoda sanırım o sırada çekilmiş. Sonra çıkan haberleri şaşkınlıkla okudum. İnsanlar neyin ne olduğunu bilmeden sosyal medyadan kafalarına göre habercilik yapıyor. Böyle olayları çok başka yerlere getiriyorlar.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.