DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20754181,46%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul ve Üsküp fotoğrafları, Kuzey Makedonya Kültür Merkezi’nde buluştu

İstanbul ve Üsküp fotoğrafları, Kuzey Makedonya Kültür Merkezi’nde buluştu

ABONE OL
6 Eylül 2023 11:36
İstanbul ve Üsküp fotoğrafları, Kuzey Makedonya Kültür Merkezi’nde buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Makedonyalı sanatçı İvan Blazhev’in “Sabah 3’te”, Karadağlı sanatçı Dolores Vukanovic’in “Balkan Fotoğrafçının Gözünden İstanbul” sergileri açıldı.

Kuzey Makedonya Kültür Merkezi’ndeki ortak sergide, sanatçıların İstanbul ve Üsküp fotoğrafları sanatseverlerle buluştu.

Açılış öncesinde AA muhabirine açıklama yapan Blazhev, 20 yıldan uzun süredir özel projelerde yer aldığını, belgesel fotoğrafçılığı yaptığını ve fotoğraf kitapları hazırladığını söyledi.

En sevdiği şehirlerden biri olan İstanbul’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Blazhev, serginin hazırlanmasına destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Blazhev sergide 2013 ila 2016 yıllarında Üsküp’te çektiği fotoğrafların yer aldığını, bu sürede bu kentte çok büyük değişiklikler olduğunu belirterek “Şehrin yüzü son yıllarda tamamen değişti. Buradaki fotoğraflar bu değişime benim tepkimin bir göstergesi.” dedi.

“Fotoğraf çekmeyi en çok sevdiğim şehir İstanbul”

İstanbul’da çektiği fotoğrafları sergilenen Dolores Vukanovic ise fotoğrafa ilgisinin, çocukluktan geldiğini kaydetti.

Babasının foto muhabiri olduğunu belirten Vukanovic, “Okuldan sonra hemen onun fotoğraf stüdyosuna gider, açılar ve lensler gibi konuları öğrenirdim.” diye konuştu.

Vukanovic, yaklaşık 3 senedir İstanbul’da yaşadığını ve Türkiye’yi fotoğraflarına yansıtmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Dünyanın pek çok yerinde çekimler yaptığını belirten Vukanovic, fotoğraf çekmeyi en çok sevdiği şehrin İstanbul olduğunu ifade etti.

Makedonya Kültür Merkezi Müdürü Ramadan Ramadani ise tarzları birbirine benzeyen iki fotoğraf sanatçısının çalışmalarını bir araya getirdiklerini söyledi.

Açılışın ardından sanatseverler sergiyi gezerek sanatçılarla sohbet etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.