DOLAR 32,5701 0.22%
EURO 34,9407 -0.15%
ALTIN 2.443,320,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2090514-0,13%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İtiraf ettiler

İtiraf ettiler

ABONE OL
14 Mayıs 2022 14:49
İtiraf ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği Özel İdaresi, gazetemiz yazarı Lütfü Karakaş’ın köylerde içme suyu fiyatının yüzde 250, atık su bedeline yüzde 333 oranında zam yapılmasını ele alan yazısında gündeme getirdiği hizmet birliğinden ‘temsil ağırlama’ kaleminden önce harcama yapılmadığını, belgenin ortaya çıkmasından sonra yeni bir açıklama ile yapıldığını ‘itiraf’ etti.

Edirne Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği meclisinin köylerdeki içme suyu, atık su ve çöp bedellerine yapılan fahiş zam oranları üzerine gazetemiz yazarı Lütfü Karakaş’ın kaleme aldığı, ‘Su’ başlıklı yazısında maliyetlerin düşürülmesi için bazı kalemlerdeki harcamaların düşürülebileceği önerisi yaptı. Yazar Karakaş yazısında, “Birlik başkanı 20 bin lira almış, Kurum, temsil ağırlama giderlerine 161 bin harcamış” şeklindeki eleştirilerinden sonra İl Özel İdaresi tarafından, Edirne Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine ilişkin ne geçmiş yıllarda ne de 2022 yılında birlik gelirlerinden Birliğimizin Başkanı olan Edirne Valimizin temsil tören giderleri için hiçbir harcama yapılmamıştır.” açıklaması yapıldı.

BELGE ORTAYA ÇIKTI, İTİRAF GELDİ

Edirne İl Özel İdaresi’nin açıklamasından sonra temsil ağırlama kaleminden yapılan harcamaya ilişkin belge ortaya çıktı. Belgenin kamuoyuna açıklanmasından sonra yeni bir açıklama yapan İl Özel İdaresi temsil ağırlama kaleminden Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis üyeleri ve muhtarların Balkan ülkelerine geziye götürüldüğünü itiraf etti.

Köşe yazısında Vali Ekrem Canalp’in harcama yaptığı yönünde bir ifade olmamasına rağmen, ‘Vali harcama yapmadı’ şeklinde yazılı açıklama yapılması anlaşılamadı. Yazıda, ‘Birlik başkanı 20 bin lira almış’ yönündeki değerlendirme ise görmezden gelindi.

ŞİRKET GÖRÜNTÜLERİ KALDIRILDI

Musabeyli Köyü korusunda tahsisi yapılamadan önce inşaatına başlanan motokros pistinin projesini yürüttükleri yönünde Kırklareli merkezli Aysa İnşaat tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşım kaldırıldı. Şirketin görüntüleri kendilerine gelen uyarı üzerine mi kaldırdığı merak konusu oldu.

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞAN SU DEPOSUNU YAPAN FİRMA

Edirne İl Özel İdaresi, yazılı açıklamasında, Musabeyli Köyü’ndeki motokros parkuru ile iki su deposunun yapımına ilişkin ihalenin Şubat ayında yapıldığı hatırlatılarak, “İlgili firma su deposu yapım işini tamamlama aşamasına getirmiştir. İçme suyu depolarını yapan firmanın kendi sosyal medya hesaplarından yayınladığı video görselinde yer alan iş makinelerinin tamamı il özel idaresine ait” denildi. Ancak görüntülerde su deposu yapımından söz edilmek yerine, ‘Motokros Parkuru Projesi’ tanıtımı yapıldığı görmezden gelindi.

O FİRMA, SU DEPOSU İHALESİNİ ALAN FİRMA DEĞİL

Edirne İl Özel İdaresi’nin görüntüleri su deposunu yapan şirket tarafından paylaşıldığı yönündeki açıklamasının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Edirne İl Özel İdaresi tarafından, doğal afet, saygın hastalık gibi acil durumlar için düzenlenen yasa maddesine dayanılarak motokros alanına 2 adet 400 metreküp gömme depo ve içme suyu terfi hattı yapım işi 20 Ocak tarihinde ihale edildi. Yapılan ihaleye iki firma geçerli teklif verdi. Edirne İl Özel İdaresi tarafından tekliflerin değerlendirilmesi sonucu ihaleyi 2 milyon 359 bin 953 liraya Yahya Kemal Ekşi kazandı. İhale şartnamesine göre ihaleyi kazanan Ekşi’nin işi 3 Mayıs tarihine kadar bitirmesi gerekiyor.

Edirne İl Özel İdaresi’nin motokros projesini tanıtan firma ile su deposu ihalesini kazanan farklı şirketler olmasına rağmen neden kamuoyunu yanıltmak istedikleri anlaşılamadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.