DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1993 0.02%
ALTIN 2.245,360,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2117437-4,15%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İzinsiz havai fişek atanlara suç duyurusunda bulunulacak

İzinsiz havai fişek atanlara suç duyurusunda bulunulacak

ABONE OL
5 Ağustos 2021 13:59
İzinsiz havai fişek atanlara suç duyurusunda bulunulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enez ilçesinde, Kaymakamlıktan izin almadan havai fişek ve benzeri patlayıcı maddeleri atanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının artması ve bazı tedbirsiz davranışlara bağlı olarak Türkiye genelinde pek çok orman yangınının çıktığı belirtildi.

Havai fişek ve benzeri patlayıcı maddelerin yangın riskini artırdığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İlçe merkezinde ve köylerde düğün, nişan, sünnet ve benzeri gerekçelerle uygun olmayan alanlarda, yetkisiz kişilerce, ilgili kurumlardan izin alınmaksızın havai fişekler atılmakta ve bu durum yerleşim alanları ve ormanlarımız için yangın riskini artırmaktadır. Bu sebeple ilçe merkezinde ve köylerimizde hangi gerekçe ile olursa olsun yetkisiz kişilerce, Kaymakamlık makamından izin alınmaksızın ve mevzuatta belirtilen diğer şartları taşımaksızın havai fişek ve benzeri patlayıcı maddelerin atılmaması gerekmektedir. Tüm uyarılara rağmen meri mevzuata aykırı hareket eden vatandaşlarımızla alakalı idari işlem başlatılarak TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca Enez Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.