DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30466601.13792%
Edirne
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kaçak sigaralar Bulgar gümrüğünde X-Ray’a takıldı

Kaçak sigaralar Bulgar gümrüğünde X-Ray’a takıldı

Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo Gümrük Noktası’nda, Türk plakalı bir otobüsün tavanındaki soğutma ünitesi ve kamyonların gizli bölmelerinde saklanan 67 bin 400 adet kaçak sigara X-Ray'a takıldı.

ABONE OL
2 Nisan 2026 13:00
Kaçak sigaralar Bulgar gümrüğünde X-Ray’a takıldı
User - Kaçak sigaralar Bulgar gümrüğünde X-Ray’a takıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo Gümrük Noktası’nda yapılan denetimlerde, gümrük ekipleri tarafından otobüs ve kamyonlarda toplam 67 bin 400 adet kaçak sigara ele geçirildi.

Türkiye’den Bulgaristan üzerinden Almanya’ya gitmek üzere gümrük noktasına gelen Türk plakalı bir otobüs, X-ray cihazıyla tarandıktan sonra detaylı incelemeye alındı. Araçta yapılan kontrollerde, tavan kısmındaki soğutma ünitesi ile bagaj bölümünde yer alan fabrika boşluklarına gizlenmiş 45 bin 200 adet gümrük vergisi damgası bulunmayan sigara tespit edildi.

28-30 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen diğer denetimlerde ise Türkiye’den Batı Avrupa ülkelerine yük taşıyan dört kamyonda yapılan aramalarda, araçların gizli bölmelerine saklanmış 22 bin 200 adet daha kaçak sigara bulundu.

Toplamda 67 bin 400 adet sigaranın ele geçirildiği operasyon kapsamında, otobüs ve kamyon sürücülerinin gümrük idaresinden izin almadan vergilendirilebilir ürünleri sınırdan geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle Gümrük Kanunu kapsamında idari işlem başlatıldığı bildirildi.

Öte yandan, yıl başından bu yana Kapitan Andreevo Gümrük Noktası’nda görevli ekipler tarafından 8 milyon 500 binden fazla kaçak sigaranın ele geçirildiği kaydedildi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP