Edirne’de Valiliğinin destekleriyle kurularak üretime geçen kadın kooperatifleri tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Hediyelik sepet üretimi yapacak olan Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KESKÜP) kurularak faaliyetlerine başladı.
Edirne Valiliğinin üretim malzemesi için maddi destek verdiği, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Keşan TSO, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde kurulan Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kuruluş imzaları Ticaret İl Müdürlüğünde atıldı.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte Edirne Valisi Ekrem Canalp’i ziyaret eden kooperatif üyesi kadınlar, hediyelik sepet üretimi yaparak üretime ve aile bütçesine katkı sağlayacaklarını ifade ederek vermiş olduğu desteklerinden dolayı Vali Canalp’e teşekkür ettiler.
KADIN KOOPERATİF SAYISI7’YE YÜKSELDİ
Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Kadınlarımızın üretime, aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkı vermelerini sağlamak amacıyla ilimizde kadın kooperatiflerinin sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Kadınlarımız ürettikçe ülkemiz kazanacak diyerek bugünde hediyelik sepet üretimi yapacak olan Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kuruluşunu tamamlayarak kooperatif sayımızı 7 ye çıkardık. Keşan ilçemizde kuruluşunu yaptığımız bu örnek kooperatif projesini diğer ilçelerimizde de yaygınlaştırarak hayata geçireceğiz. Üretim malzemesi desteği verdiğimiz derneğimizin güzel işlere imza atacağına eminiz, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025