DOLAR 32,5080 0.18%
EURO 34,8319 0.28%
ALTIN 2.490,841,17
BIST 9.551,740,22%
BITCOIN 2007158-1,97%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kadını koruyan etkin yasalar yapmalı”

“Kadını koruyan etkin yasalar yapmalı”

ABONE OL
3 Aralık 2020 10:43
“Kadını koruyan etkin yasalar yapmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu, Nilay Karaarslan boşanmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, “İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Kadını koruyan etkin yasalar yapmalı”

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Ülkemizde bir kadın daha maalesef vahşice katledildi. Bu defa Edirne’miz de Nilay Karaarslan boşanmak üzere olduğu eşi tarafından vahşice katledildi ve maalesef ülkemizde pek çok olayda gördüğümüz gibi kadınlar, eşleri ya da sevdiği erkekler tarafından Nilay Karaarslan gibi öldürülmektedir” denildi.

Açıklamada, sadece yasalarla tedbir almanın bu cinayetleri, tecavüzleri önlemeye yetmediğine işaret edilerek, şöyle denildi;

“Eğitim şart. Toplumdaki erkek egemen bakış açısını değiştirmek için ailede ve toplumda yetiştirilme sorunlarını aşmak için, temel eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak şekilde değişiklik yapılmalı, eğitim ana sınıflarından başlatılmalı, eğitimin her safhasında uygun eğitim metotlarıyla dersler verilmeli, aileleri eğitecek birimler kurulmalıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadan yasaların bir anlamı kalmamakta, her gün çığ gibi büyüyen kadına yönelik salt şiddet, öldürme fiillerinin önüne geçilememektedir.

Bu ölümler göstermektedir ki 6284 sayılı yasa ile İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Kadını koruyan etkin yasalar yapmalı, var olan koruyucu yasalarımızı ve kadınlara haklarını ve nasıl kullanacaklarını öğretmeli, onurlu bir insan olarak yaşamak için kanunların kendilerine verdiği haklarını kullanmaktan, yasal mercilere başvurmaktan vazgeçmemelerini, ses çıkarmaktan korkmamalarını öğretmeli, cesaretlendirmeli, suskun kalmanın sonsuz bir suskunluğa dönüşeceği anlatılmalıdır.

Kadına yönelik şiddet, öldürme, cinsel istismar eylemleri o kadar çoğaldı ki, artık bu haberler toplumda infial bile yaratmamakta, sıradan eylemler ve haberler gibi algılanmaktadır. Oysaki Şiddet ve öfke çevreye de sirayet eder. Şiddet; bugün için kadınlara ve kızlarımıza yarın ise oğullarımız ve tüm topluma artarak bireyler arasında sorunların çözümünde uygulanacak yöntem olarak yerini alacaktır. Şiddete eğilimli bireylerden oluşan toplum istemiyorsak bu gidişata dur denilmelidir. İlimizde meydana gelen olaydan dolayı derin üzüntülerimizi bildiriyor, hayatını kaybeden Nilay Karaarslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Kadın cinayetlerinin durması için çalışmalarımıza devam edeceğimizi ve süreci takip edeceğimizi kamuoyuna bildiririz” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.