DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062832-0,48%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadınlardan ‘şiddetsiz adımlar’ yürüyüşü

Kadınlardan ‘şiddetsiz adımlar’ yürüyüşü

ABONE OL
30 Kasım 2023 10:01
Kadınlardan ‘şiddetsiz adımlar’ yürüyüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu destekleriyle, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen ‘şiddetsiz adımlar’ yürüyüşü gerçekleşti. 25 Kasım Stadı önünden başlayan yürüyüş turuncu renk balonlar ve dövizlerle Atatürk Anıtı’na kadar devam etti.

 “CİNSİYET EŞİTLİĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN GEREKLİ BİR TEMEL”

Cinsiyet eşitliğinin yalnızca temel bir insan hakkı değil aynı zamanda barışçıl, müreffeh ve sürdürülebilir bir dünya için gerekli bir temel olduğuna işaret eden AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı, “Herkese aynı hakların sağlanması toplumlarımızı güçlendirir. Onları daha zengin ve daha güvenli kılar. Kadınların ve kız çocuklarının haklarını tam olarak kullanmalarını sağlamak ve siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarını artırmak AB’nin temel hedeflerinden biridir. Avrupa Birliği, Türkiye’de kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi konusunda topluma yardım etmeye devam etmeyi ve Türkiye’nin halihazırda elde ettiği kazanımları korumasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

“HERKESE AYNI HAKLARIN SAĞLANMASI TOPLUMLARIMIZI GÜÇLENDİRİR”

Avrupa Birliği’nin, kadınların ve erkeklerin hayatın tüm alanlarında aynı fırsatlara, haklara ve yükümlülüklere sahip olduğu bir toplum için yerel ortaklar, Sivil Toplum Kuruluşları, BM, uluslararası kuruluşlar ve Türk yetkilileri ile aktif bir şekilde çalışmakta olduğunu belirten Yardımcı, “Üçüncü küresel Toplumsal Cinsiyet Eylem Planımız (GAP III), Türkiye dahil dünya genelinde diş ilişkilerimizde ve politikalarımızda toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklenmesine yönelik bir yol haritası görevi görüyor. Üçüncü küresel Cinsiyet Eylem Planımız (GAP III), dünya genelinde, Türkiye dahil, cinsiyet eşitliğini teşvik etme konusunda bir yol haritası olarak hizmet etmektedir. Bu, Cinsiyet Temelli Şiddetten arınmak, cinsel ve üreme sağlığı ve hakları, ekonomik ve sosyal haklar ve kızları ve kadınları güçlendirme, eşit katılım ve liderlik sağlama ve yeşil geçiş ve dijital dönüşüm tarafından sunulan fırsatları ele almak gibi temel alanlar kapsar. 2025 yılına kadar, finansal işbirliği projelerimizde cinsiyetle ilgili yönleri entegre etmeyi taahhüt ediyoruz ve tüm yeni programların yüzde 85’inin cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesine katkıda bulunmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Politika reformlarını, farkındalık yaratmayı ve STK’ların toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik değişimin dönüştürücü aktörleri olarak hareket etmelerini destekliyoruz. Ayrıca ulusal ve yerel politika oluşturma ve bütçeleme süreçlerinin tüm aşamalarında ve kadınların adalete erişiminde toplumsal cinsiyet perspektifinin sistematik ve sürdürülebilir entegrasyonunu da destekliyoruz. 2014-2023 bütçe döneminde AB’den sağlanan desteğin toplam tutarı yaklaşık 43 milyon Euro’dur. Devam eden desteğin tutarı yaklaşık 16 milyon Euro’dur” diye noktaladı.

Konuşmanın ardından yürüyüş gerçekleştiren grup Saraçlar Caddesi’nde balonları uçurdu. Atatürk Anıtı’na gelen kadınlardan oluşan grubun toplu fotoğraf çekimi sonrası etkinlik sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.