DOLAR 32,3906 0.07%
EURO 34,8127 -0.03%
ALTIN 2.398,010,06
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19205903,24%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahraman’dan okulda toplantı yapan AK Parti’ye tepki

Kahraman’dan okulda toplantı yapan AK Parti’ye tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, AK Parti’nin Enez ve Keşan Danışma Kurulu Toplantılarını liselerin toplantı salonların yapmasına tepki gösterdi.

ABONE OL
11 Ocak 2024 12:19
Kahraman’dan okulda toplantı yapan AK Parti’ye tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, AK Parti’nin Enez ve Keşan Danışma Kurulu Toplantılarını liselerin toplantı salonların yapmasına tepki gösterdi.

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, toplumun ortak değerleri üzerinden siyaset olmayacağı gibi kesinlikle tarafsız ve siyasetten uzak kalması gereken önemli hususlar olduğuna dikkat çekerek, “Sayın Süleyman Demirel’in de dediği gibi okula, camiye, kışlaya siyaset girmemelidir. Maalesef git gide otoritesi artan ve parti devleti kurma yolunda ilerleyen Ak Parti’nin Enez Danışma Kurulu toplantısını Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin salonunda aynı zamanda Keşan İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nı da Ahmet Yenice Ortaokulu Salonu’nda gerçekleştirildiğini görmüş bulunmaktayız. Bu durum bir siyasi parti tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hiçbir kurum ve kuruluşuna saygı duyulmadığının, iktidar partisinin devleti kendi malı gördüğünün somut göstergelerinden biridir. Daha seçim sürecinin başında devlet eli ile siyaset yapma alışkanlığı kendini göstermiştir” dedi.

Kahraman,”En kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızın kullanımına tahsis edilen bir alanın bir siyasi faaliyete malzeme edilmesi devletin tüm imkanlarının kullanıcılarından alınarak bir partinin siyasi faaliyet malzemesi yapılmasını kabul etmiyoruz. Devletin tüm imkanları halkın ve gençlerin kullanımına sunulacak ve CHP iktidarında hiçbir parti devletin imkanları ile propaganda yapamayacaktır. Devlet ile hükümet arasındaki fark hatırlanacak ve Devletin kurumları ile bu kurumların yöneticileri hak ettikleri saygıyı görecektir” dedi.

Yine Meriç Kaymakamlığı’na ait bir salonda da AK Parti Meriç Danışma Kurulu toplantısının yapıldığını öğrendiklerini belirten Kahraman, şunları söyledi; “Devletin tüm kurumlarının, binalarının ve imkanlarının sanki bir partinin öz malı gibi kullanılmasına, seçimin bağımsız ve tarafsız idaresi ile yetkili ve görevli olan adli ve idari makamların bu pervasız davranışlarına asla sessiz kalmayacağız. Devlet imkanları ile adaletsiz bir yarışa fırsat vermeyeceğimiz gibi, kastı ve ihmali olan tüm sorumlular hakkında da yapılacak işlemlerin takipçisi olacağız.

Kimsenin endişesi olmasın ki Cumhuriyet Halk Partisi; hukuk tanımaz ve eşit şartlarda yarışa cesaret edemeyen bu anlayışa, kamu kaynaklarının seferber edilmesi ile siyaset yapma alışkanlığına, bu alışkanlığın şımarttığı örgüt ve adaylara Edirne’de tek bir belediye bırakmayacaktır. Yönettikleri kurumları kendi menfaat ve propagandalarına kullanan bu kişilere Edirne halkının tek bir belediye emanet etmeyeceği de ortadadır.

Bu durum karşısında sessiz kalan ve idari, hukuki hiçbir işlem yapmayan Enez Kaymakamlığı, Meriç Kaymakamlığı ve Edirne Valiliği’ni; sorumluların tespiti ile buna imkan sağlayan yöneticilerin kimler olduğunun tespitini yapmayan ve hakkında adli işlem başlatmayan Cumhuriyet Savcıları’nı ve İlçe Seçim Kurulu’nu göreve davet etmekteyiz. Seçim sürecinde adaletsiz bir yarışa imkan vermeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.