DOLAR 32,3776 -0.13%
EURO 34,8075 -0.18%
ALTIN 2.380,50-0,53
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 2072179-0,01%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kakava bereketiyle geldi

Kakava bereketiyle geldi

ABONE OL
6 Mayıs 2023 12:36
Kakava bereketiyle geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava Hıdırellez Şenlikleri nedeniyle kent adeta turist akınına uğradı. Kakava ateşinin yakılması öncesi tarihi ve turistlik yerleri gezen yerli ve yabancı birçok turist, kentin önemli lezzetlerin başında gelen tava ciğerden tatmak için ciğerciler önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

UNESCO, İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava Hıdırellez Şenlikleri nedeniyle kent adeta doldu taştı.

Kakava ateşinin yakılması öncesi kent dışından gelen binlerce insan Selimiye Cami, Ulus Pazarı, Saraçlar Caddesi gibi şehrin işlek noktalarına inmesiyle adım atacak yer kalmadı. Farklı şehirlerden gelen binlerce vatandaş renkli kıyafetleri, çiçek taçları, yaptıkları havalı makyajlarıyla şehre renk kattı.

Bahar Bayramı olarak da bilinen Kakava Hıdırellez Şenlikleri için yerli ve yabancı birçok kişi tekstilden, hediyelik eşyaya, seyyar satıcıdan restorana kadar esnafların da yüzünü güldürdü.

“KAKAVA BEREKETİYLE GELDİ”

Tava Ciğer ustası ve işletme sahibi Uğurcan Imrak, “5-6 Mayıs Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri Edirne’de Türkiye geneline baktığımız zaman en yoğun ilgiyle kutlanan şehirlerin başında geliyor. Buradan tüm Roman vatandaşlarımızın da aynı zamanda 5-6 Mayıs Hıdırellez ve Kakava şenliklerini özellikle kutluyorum. Edirne yoğun günlerden birini yaşıyor. 5 Mayıs’la aslında Edirne’nin sezonunun başladığını söyleyebilirim. Talep güzel bizim de vermiş olduğumuz hizmette herhangi bir sıkıntı yok. Zaten daha öncesinde hazırlıklarımızı yapmıştık. Yine daha önceki Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi önümüzdeki Kurban Bayramı’ nda olacağı gibi inşallah hazırlıklarımız tamam. Herhangi bir problemimiz yok. Sıkıntısız bir şekilde inşallah servisi ve hizmeti yapmaya devam edeceğiz. Kakava tabii ki de bereketiyle geldi zaten bereketi temsil ediyor aynı zamanda biliyorsunuz ki tam bereketiyle geldi. Daha önceki birkaç yıl biliyorsunuz ki pandemiden dolayı Edirne bu Kakava şenliklerini, bu kalabalığı unutmuştu. Onu da biraz etkisi var tabii ki ama bu sene biraz daha sanki fazla yoğunluk var, daha iyi gözüküyor. Bizim buradan gördüğümüz kadarıyla” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.