DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2159812-0,40%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kakava’da rekor yılı

Kakava’da rekor yılı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın, Edirne'nin 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava Hıdırellez Şenlikleri'nin büyük bir katılımla gerçekleştiğini açıkladı.

ABONE OL
7 Mayıs 2024 15:17
Kakava’da rekor yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın, Edirne’nin 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin büyük bir katılımla gerçekleştiğini açıkladı. Aydın, üç günlük etkinlik boyunca Edirne’ye bin 300’den fazla tur otobüsü ve yüz binden fazla münferit araç girişi olduğunu belitti. Aydın, bu rakamlarla birlikte şehrin üç gün içinde 200 binden fazla yerli ve yabancı turisti ağırladığını belirtti.

TÜRSAB Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın, 4,5 ve 6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“REKOR YILI DİYEBİLİRİZ”

Aydın, Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin rekor bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, “Üç güne baktığımızda kentimize bin 300’den fazla tur otobüsümüzün geldiğini, yüz binden fazla münferit araç girişi yapıldığını öğrendik. Bu da demek oluyor ki şehrimiz, üç günde 200 binden fazla yerli ve yabancı turist ağırladı” dedi.

Aydın, üç gün boyunca şenliklerin TÜRSAB tarafından koordinasyonunun sağlandığını ve bu süreçte ufak tefek sorunlar yaşansa da genel anlamda herkesin mutlu ayrıldığını belirtti. Aydın, ancak, şehir trafiğinin yoğunluğunun bazı sıkışıklıklara yol açtığını ve bin 300 otobüsün neredeyse 17 km’lik bir kuyruk oluşturduğunu dile getirdi. Trafik sorununun yanı sıra diğer aksaklıkların da not alındığını belirten Aydın, önümüzdeki yıl bu sorunların giderilmesi için daha fazla çalışılacağını ifade etti.

TÜRSAB Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın

“ORTAK AKIL İLE PLANLAMANIN SONUCU”

Aydın, organizasyonun detaylı planlaması için Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatıyla bir komisyon oluşturulduğunu ve şehrin tüm paydaşlarının bu sürece emek verdiğini belirtti.

Bu planlama sürecinde alınan önlemlerin sonucunda, şenliklerin daha bol, düzenli ve koordineli bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Aydın, özellikle tur otobüsleri ve münferit araçlar için ayrı ücretsiz otopark alanları oluşturulduğunu, tuvalet sayısının arttırıldığını, stant alanlarının düzenlendiğini ve sahne etkinliklerinin artırılarak müzik ziyafeti verildiğini belirtti. Ayrıca, turistlerin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi için özel bir ekip kurulduğunu ve giriş çıkışların tek noktadan sağlandığını vurguladı.

Şenliklerin başarıyla tamamlanmasının ardından yapılan değerlendirme toplantılarında, eksikliklerin not alınarak önümüzdeki yıllar için daha kusursuz bir organizasyon planlanacağını belirten Aydın, Belediyenin düzenlediği anketlerle katılımcıların geri bildirimlerini aldıklarını ve bu doğrultuda eksikliklerin giderileceğini açıkladı.

Edirne için bir mihenk taşı olan Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin, gelecek yıllarda planlamaların üzerine eklemeler yaparak daha da kusursuz bir şekilde düzenleneceğini ifade eden Aydın, bu tür organizasyonların şehrin turizm potansiyelini artırdığını ve Edirne’nin turizmdeki önemini daha da pekiştirdiğini belirtti.

Önümüzdeki haftadan itibaren yapılan değerlendirme toplantılarıyla 2025 Kakava – Hıdırellez Şenlikleri’nin planlamalarına başlanacağını söyleyen Aydın, organizasyona emek veren tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

“TÜRSAB, EDİRNE TURİZMİNİN GELİŞİMİNE DESTEK VERİYOR”

TÜRSAB Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın, TÜRSAB’ın Türkiye turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirtti. Aydın, bu yıl ilan ettikleri Turizm Yüzyılı projesi kapsamında turizmi 12 aya ve ülke geneline yaymak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Trakya’nın turizm başkenti olarak nitelendirilen Edirne’nin, kültürel mirasları ve zengin festival kültürüyle ön plana çıktığını vurgulayan Aydın, özellikle Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali gibi etkinliklerin şehrin turizm potansiyelini artırdığını söyledi. TÜRSAB olarak Edirne’ye verdikleri önemi belirten Aydın, bu yılki Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ne yönetim kurulu başkanlarından Firuz Bağlıkaya’nın da katılarak destek verdiklerini dile getirdi.

Aydın, şenliklere ülke genelinden yüzlerce seyahat acentasının organize ettiği turlarla binlerce turistin geldiğini ve bu turistlerin güvenliği için önlemler aldıklarını belirtti. Ayrıca, şenlikler sonrasında yapılan anketler ve araştırmalarla turist memnuniyetini ölçtüklerini ve aksaklıkların giderilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Edirne Belediyesi ile organik bir bağları olduğunu belirten Aydın, gelecek dönemde Edirne turizmine yönelik birçok projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu süreçte desteklerini esirgemeyen isimlere teşekkürlerini ileten Aydın, “Bu güzel organizasyonda süreci ortak akıl ile yürüten başta Sayın Valimiz Yunus Sezer olmak üzere, kurumumuza her daim güvenen ve turizm alanında bizimle yol arkadaşlığı yapan Edirne Belediye Başkanımız Filiz Gencan Akın’a, Edirne ve bölgemiz için her talebimize olumlu yaklaşan, destek sunan, Şenliklerimizin açılışına katılan TÜRSAB Başkanımız Sayın Firuz Bağlıkaya’ya planlamasından uygulamasına, başından sonuna kadar emeği geçen herkese her paydaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi geriye dönüp baktığımızda çok mutlu olduğum ve gurur duyduğum bir üç günü görüyorum. Bu gurur hepimizin!” ifadelerini kullandı.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.