Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Zobar, kamu emekçilerinin maaşlarına yapılan zam oranlarının daha dördüncü ayda enflasyon karşısında eridiğini belirterek, 8. Toplu Sözleşme de belirlenen zam oranlarının da refah düzeyini artırmaya yetmeyeceğini söyledi.
TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarıyla hesaplanan farkların gerçeği yansıtmadığını kaydeden Zobar, iktidarın maaşları düşük tutarak halkı yoksullaştırdığını ifade etti.
“KAMU EMEKÇİLERİNE YAPILAN ZAM DÖRDÜNCÜ AYDA YÜZDE 5 ERİDİ”
Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, kamu emekçilerinin maaşlarına yapılan zamların enflasyon karşısında hızla eridiğine dikkat çekerek, “Temmuz 2025’te kamu emekçilerinin maaşlarına yapılan zam oranı, Ekim ayı için açıklanan yüzde 2,55 enflasyon ile birlikte daha dördüncü ayda yüzde 5 oranında erimiştir. TÜİK’in gerçek dışı rakamlarına göre hesaplanan enflasyon farkı yani alım gücü düşüşü, halkın hissettiği enflasyonda çok daha yüksektir” dedi.
“TÜİK’İN AÇIKLADIĞI ORANLAR İLE ENFLASYON FARKI YOKSULLAŞMAYI TELAFİ ETMEYECEK”
Zobar, Ocak 2026’da yapılacak düzenlemelerin de kayıpları telafi etmeye yetmeyeceğini kaydederek, “Ocak 2026’da 8. Toplu Sözleşmede belirlenen yüzde 11+1000 TL zam oranının yanında maaşlara eklenecek olan enflasyon farkı ile amaçlanan geçen altı ay içinde yaşanan alım gücü düşüşünü telafi etmektir. Ancak bilinmektedir ki 8. Toplu Sözleşmede yer alan zam oranları nasıl refah düzeyini artırmaya yetmeyecekse, TÜİK’in açıkladığı oranlar ile hesaplanan enflasyon farkı da yoksullaşmayı telafi etmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Son olarak Zobar, “İmzalanan toplu sözleşmedeki zam oranları ve TÜİK enflasyon oranları, siyasi iktidarın ücret ve maaşları düşük düzeyde tutarak halkı yoksullaştırma politikasının kanıtıdır” dedi.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026