DOLAR 32,5959 0.35%
EURO 34,8154 0.2%
ALTIN 2.508,190,97
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21005461,76%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kan bağışı seferberliği     

Kan bağışı seferberliği     

ABONE OL
18 Nisan 2021 14:00
Kan bağışı seferberliği     
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve Hüsnü Güler, Kızılay’ın Saraçlar Caddesi’ne kurduğu Kızılay Çadırını ziyaret ederek, kan bağışında bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, kan vermek için gelen vatandaşların sokağa çıkma yasağından muaf tutulduğunu belirterek, herkesi kan dostu olmaya davet etti.

Kızılay, pandemi sürecinde kan ihtiyacı olan hastalar için Saraçlar Caddesi’ne Kızılay Çadırı kurarak, kan bağışı kampanyası başlattı. Kan vermek isteyen vatandaşlar 17-18 Nisan Saat: 14.30 ile 22.30 saatleri arasında Saraçlar Caddesi’ne kurulan Kızılay Çadırına giderek, kan bağışında bulunabilecek. Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile Hüsnü Güler de kan vererek destek oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Bu pandemide Kızılay’ımız gerçekten de çok yoğun çalışıyor. Bizim de onlara destek olmamız lazım. Edirne Belediyesi olarak her zaman Kızılay’ın yanındayız, onlarla birlikte çalışıyoruz. Pandemi sırasında kan ihtiyacımız çok arttı. İhtiyacımız olmadan da biz kan vermeli ve Kızılay’a bu desteği sağlamalıyız. Biz burada bir farkındalık yaratalım istedik. Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Güler ile birlikte bugün burada kan bağışında bulunuyoruz. Ben zaten Kızılay’ın daimi bağışçısıyım. Pandeminin ilk başladığı dönemde de Kızılay’ın kan merkezine gidip kanlarımızı vermiştik. Kan verelim, kan dostu olalım, can dostu olalım. Kan verdiğimiz zaman 3 kişinin hayatını kurabileceğimizi de bilelim. Bu çok önemli. Edirne halkı zaten bu konuda çok duyarlı. Kan vermek için gelen vatandaşlar sokağa çıkma yasağından muaf oluyorlar. Orada bir randevu sistemi var. Mesajlara geliyor. Mesajı gösterdiklerinde de polisimiz kan verecek halkımıza yardımcı oluyor. Oruçlu olanlarda orucunu açtıktan sonra kan bağışında bulunabilir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.