DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2076797-0,83%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kanpolat’tan aile hekimine destek

Kanpolat’tan aile hekimine destek

ABONE OL
23 Eylül 2021 11:40
Kanpolat’tan aile hekimine destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Sağlık Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat, Muradiye Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimine yapılan sözlü şiddete karşı destek ziyaretinde bulundu.

Türk Sağlık Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat yaptığı açıklamada, Aile sağlığı merkezlerinde görev yapan sağlık personellerimiz gerekse hastanelerde görev yapan sağlık personellerinin gelen her hastanın Covid bulaştırabileceği bir ortamda savaş mücadelesi verdiği, hastalarını her koşulda iyileştirme, sağlığını kavuşmaları için ellerinden geleni yaptıkları bir süreçte hastaların Doktorlarımıza teşekkür etmesi gerekirken “Doktorları boş yere dövmüyoruz” sözü uzun yıllardan beri sağlık personellerinin sahipsizliğini,t erk edilmişliğini ve içlerinde düşürülmüş oldukları çaresiz durumun içler acısı durumunu  ortaya koymaktadır” dedi.

Aile Hekimine yapılan saldırı, yaşanan her şiddet olayında motivasyon kaybına uğrayıp çalışma aşk ve şevklerini kaybetmekte, zaman içerisinde tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Kanpolat, “Nitekim Aile Hekimi Doktorumuz olayın etkisi ile motivasyon kaybına uğrayıp 2-3 gün kurumundan izin almak durumunda kalmış ve hastalarını bu kişi yüzünden tedavi edemez hale getirilmiştir. Aile Sağlığı merkezleri ve Hastaneler sağlık hizmetlerinin saygı çerçevesinde sunulduğu yerlerdir. Bu birimlerden hizmet almak isteyenler şiddet uygulama yoluna gittiklerinde kendilerine en ağır cezai yaptırım uygulanmalıdır” dedi.

Kanpolat, itibarsızlaştırma, şiddetin normalleşmesi, cezaların caydırıcılıktan uzak olması gibi etkenler bir an önce göz ardı edilmeden gerekli düzenlemeler yapılmalı ve sağlık sistemi olması gerektiği gibi tedavi merkezleri olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.