DOLAR 32,3731 0.14%
EURO 34,9795 -0.29%
ALTIN 2.323,760,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22804791,40%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kapıkule’de PCR testi kuyruğu

Kapıkule’de PCR testi kuyruğu

ABONE OL
3 Kasım 2021 18:22
Kapıkule’de PCR testi kuyruğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dönüş yoluna geçen gurbetçiler yaşadıkları ülkelerde 14 günlük karantina sürecine takılmamak için Kapıkule Sınır Kapısı’nda zaman zaman PCR testi yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Yetkililer, gurbetçilerin PCR testini memleketlerindeki hastanelerde yaptırabileceklerini ve sınır kapılarından daha hızlı bir şekilde geçebileceklerini söylediler.

Türkiye’nin korona virüsle mücadelesine güvenerek yaşadıkları ülkelerden memleketlerine gelen gurbetçiler, izinlerini baba ocaklarında geçirmelerinin ardından dönüş yoluna geçmeye başladılar.

PCR TESTİ KUYRUĞU

Korona virüs (Kovid-19) nedeniyle yaşadıkları ülkelerin yurt dışından gelenlere uyguladığı 14 günlük karantina sürecine takılmak istemeyen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı’nda Polimeraz Zincirleme Tepkimesi (PCR) testi yaptıra bilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

HER İLİN HASTANELERİNDE PCR TESTİ NOKTALARI OLUŞTURULDU

Dönüş yolunda gurbetçilerin sınır kapılarından daha hızlı şekilde geçebilmesi sadece sınır kapılarında değil her ilin hastanelerinde PCR testi noktaları oluşturuldu. Edirne Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, geçtiğimiz gün açıklamada bulunarak, tatilini tamamlayan gurbetçilerin dönüş yoluna geçtiğini hatırlatmış ve gurbetçilerin Kovid-19 tanısında kullanılan PCR testinin tüm illerdeki hastanelerde yapıldığını söylemişti.

PCR TESTİNİ YAPTIRIP DAHA SONRA YOLA ÇIKIN

Gurbetçileri Edirne’deki sınır kapılarından geçerken daha rahat, huzurlu ve hızlı şekilde geçmeleri için mümkünse memleketlerinde PCR testi yaptırmalarının hem onlara hız kazandıracak hem de Kapıkule’de ve diğer kapılarımızda olası birikmeleri engelleyeceğini ifade eden Yıldırım, “Gurbetçilerimizden ricamız mümkünse bulundukları ilde, memleketlerindeki hastanelerde PCR testini yaptırıp daha sonra yola çıkmalarıdır. Zaten Edirne’ye vardıklarında kendilerine sonuçları e-Nabız üzerinden ulaşmış olacak” dedi.

YURT DIŞI ÇIKIŞINDA KORONAVİRÜS TESTİ İŞLEMLERİ

Ülkemizin her ilinde İl Sağlık Müdürlüklerine bağlı devlet hastanelerinde yurtdışına çıkacak vatandaşların için Kovid-19 PCR testi alım noktaları oluşturulurken, yurt dışına çıkışlarda PCR testi şartı arayan ülkeler için 110 lira karşılığında test yaptırılabiliyorlar. Yurt dışına çıkmak için gideceği ülke tarafından PCR testi istenmesi nedeniyle test yaptırmak isteyenler, uçak bileti veya varsa görev kağıdını dilekçesine ekleyerek yetkili laboratuvarlara başvurabiliyor. Ücret, “Yurt dışına çıkış-PCR Testi” konusu ile Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi nezdinde bulunan “TR70 0001 2009 4520 0005 0000 41” IBAN No’lu hesabına yatırılıyor ve alınan makbuz daha sonra sağlık tesisine teslim ediliyor. Yapılan testlerin sonuçları ise kişiler PDF olarak E-Nabız’dan ulaşabiliyor. E-Nabız sistemine kayıtlı olmayan kişiler il sağlık müdürlükleri tarafından belirlenen merkezlerden sonuç raporunu alabiliyor.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.