DOLAR 32,4522 -0.12%
EURO 34,8264 -0.53%
ALTIN 2.442,390,27
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076348-1,06%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karadağ Adalet Bakanının Skandal Srebrenitsa Açıklamasına Tepki Yağıyor

Karadağ Adalet Bakanının Skandal Srebrenitsa Açıklamasına Tepki Yağıyor

ABONE OL
29 Mart 2021 14:24
Karadağ Adalet Bakanının Skandal Srebrenitsa Açıklamasına Tepki Yağıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zambak.ba’da yer alan habere göre; Kendisine Karadağ parlamentosunda Srebrenitsa soykırımının tanınması meselesine ilişkin bir sual yöneltilen Leposaviç, Srebrenitsa’daki savaş suçlularının bir soykırım yapma niyetleri olup olmadığının bilinmediği yönünde cevap verdi.

Etnik Sırp partilerinin öncülüğündeki hükûmetin Adalet ve İnsan Hakları Bakanı Leposaviç’in açıklamasına, ABD’nin Podgoritsa Büyükelçiliği tepki gösterdi. Karadağ hükûmetini Srebrenitsa Soykırımı konusunda net bir tavır almaya çağıran ABD Büyükelçiliği, Karadağ yönetiminin tereddüte kapılmaksızın katliamı lanetlemesini ve bunu “soykırım” şeklinde nitelendirmesini beklediklerini ifade etti.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç, Leposaviç’in açıklamasını kınarken, Cukanoviç’in liderliğini üstlendiği ana muhalefet partisi Karadağ Sosyalistleri Demokratik Partisi (DPS), soykırımın inkarını yasaklayan bir kanunun kabulü için girişim başlatma kararı aldı.

Karadağ Boşnak Partisi ise soykırımın inkarının kabul edilemez olduğunu ve Karadağ’ın yönünü Avrupa’ya çevirmiş bir ülke olarak buna izin veremeyeceğini açıkladı.

Karadağ Ortodoks Kilisesi Metropoliti Mihailo, Srebrenitsa Soykırımı’nı inkar etmenin suç teşkil ettiğini vurgulayarak Karadağ hükûmetine eski yaraları açmama çağrısı yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.