DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045293-2,22%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Podgoritsa Huzurevi’ne araç desteği

TİKA’dan Podgoritsa Huzurevi’ne araç desteği

ABONE OL
20 Temmuz 2023 12:48
TİKA’dan Podgoritsa Huzurevi’ne araç desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da bulunan Podgoritsa Huzurevi’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hasta ve engelliler için hidrolik rampalı taşıma aracı temin edildi.

Karadağ’da sivil altyapıların geliştirilmesi konusundaki çalışmalarına devam eden TİKA, başkent Podgoritsa’da bulunan ve 2022 yılında faaliyete başlayan Podgoritsa Huzurevi’nin ihtiyaç duyduğu engelliler için hidrolik rampalı taşıma aracının teslimini gerçekleştirdi.

TİKA’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre; Podgoritsa Huzurevi’nde düzenlenen teslim törenine Karadağ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Admir Adroviç, Podgoritsa Huzur Evi Müdürü Jelena Şofranac ve TİKA Karadağ Koordinatörü Abdurrahman S. Toprak katıldı.

Teslim töreninde konuşan Karadağ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Adroviç, Türkiye ve TİKA’nın, Karadağ’ın gelişimine büyük destek verdiğini belirterek, TİKA’nın Karadağ genelinde tüm alanlarda gerçekleştirdiği projelerden dolayı teşekkür etmiş ve aracın tesliminden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Adroviç, “TİKA ile inşa edilen başarılı iş birliğinin gelecek dönemde de devam edeceğinden eminim.” şeklinde konuştu.

TİKA Podgoritsa Koordinatörü Abdurrahman S. Toprak ise konuşmasında, 2007’den bu yana Karadağ’da faaliyetlerini sürdürdüklerini vurgulayarak, birçok alanda 450’den fazla projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Podgoritsa Huzurevi’nin ilk engelli aracının hayırlı olmasını dileyen Toprak, huzurevinde çalışan personelin ve insan kaynaklarının eğitilmesi konusunda TİKA’nın destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Podgoritsa Huzurevi hakkında

274 kapasiteli Podgoritsa Huzurevi Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da 2022 yılının Aralık ayında resmi törenle hizmete açılmıştı.

2023 yılı Temmuz ayı itibarıyla 131 kullanıcısı bulunan huzurevini,  geriatri, bunaklık, palyatif bakım ve psikogeriatri bölümünde kullanıcılar kabul ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.