DOLAR 32,5816 0.28%
EURO 34,7341 -0.09%
ALTIN 2.499,380,62
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20275871,48%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karadağ Başbakanı Krivokapic’e Sırbistan’da “kot pantolonlu” karşılama

Karadağ Başbakanı Krivokapic’e Sırbistan’da “kot pantolonlu” karşılama

ABONE OL
3 Kasım 2021 14:01
Karadağ Başbakanı Krivokapic’e Sırbistan’da “kot pantolonlu” karşılama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırbistan’a iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiren Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapic, başkent Belgrad’da Başbakan Yardımcısı ve Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanı Branislav Nedimovic tarafından kot pantolonlu ve kravatsız bir şekilde karşılandı.

Balkan News’te yer alan habere göre; Konukseverliğiyle ünlü bir ülke olan Sırbistan’daki bu alışılmadık uygulama, Sırbistan hükümetinin ikili ilişkilerde problemler yaşadığı Karadağ ve Karadağ Başbakanı Krivokapic’e yönelik algısının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Sırbistan’a ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Krivokapic, ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada Sırbistan’la iyi ilişkiler istediklerine vurgu yaptığı açıklamada, “Karadağ ile Sırbistan arasındaki ilişkiler, vatandaşlarımızın tarihi ve aile bağları nedeniyle özeldir. Biz bu bağları tüm vatandaşların menfaatine olacak şekilde ekonomik işbirliğini yoğunlaştırmak için kullanmak istiyoruz. Her iki ülkenin bağımsızlığına saygı duyan ilişkileri geliştirelim“ diye konuşmuştu.

Krivokapic’in ziyareti çerçevesinde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Başbakan Ana Brnabic ve Sırbistan Ulusal Meclisi Başkanı Ivica Dacic ile bir araya gelmesi planlanıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.